Det här är inte klokt

Igår rökte jag 15 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Alltså jag slängde alla cigg igår,men på eftermiddan gick jag och köpte nya.?ja pucko är vad jag är.
Nu har jag slängt alla igen det är då fasiken om inte min vilja ska övervinna.
Mår skit av detta blossande har snart inga lungor kvar känns det som.
Nu får det vara nog.
Jag vill börja må bra igen,känna alla dofter både goda och dem äckliga,känner att jag stinker,har dåligt samvete för sonens skull,det om nåt borde ju motivera mig,varför ska det vara så svårt att ta det första steget???
Vet ju sen förr när jag slutat att det egentligen är så lätt,kommer ihåg att jag tänkte att jösses var det inte värre än så här.Lik förbaskat så får jag inte eller har jag inte fått stopp på mitt rökande den här gången.
Ja ni får ursäkta att mina loggar inte är så roliga eller fulla med motivation just nu.Innehåller bakslag på bakslag men jag är så övertygad om att jag kommer att lyckas så jag fortsätter att skriva här,för rätt som det är så börjar det sprudla glädje i denna logg,det gör det direkt när jag slutat.
Ja slutat har jag ju nu,men nu ska man se till att man inte börjar då!
Jag ser bara fördelar med att sluta.Abstnistensen är ju inget mot hur jag mår just nu.
kramperna i bröstet,hostan,kondisen är lika med noll.
Så idag ska jag ta tag i mitt liv.
många promenader och inte ett bloss mer.Punkt slut.

Kommentarer

halloj!

kom ihåg att det är du som bestämmer.Stå ut när sugen kommer. det här är fan inte lätt ,men du vet ju att det bara blir lättare med tiden.;)
Jag vill klara mig ifrån ciggen,men som sagt det är inte lätt....ja brukar säga att det känns som att jag har lämnat min bästa vän......ibland..

Ge inte upp!

Jag har gjort samma variant som du. Köpt cig, rökt, slängt dem igen. Jag känner så väl igen det du skriver, om det dåliga samvetet, skammen, barnen som man sviker, sej själv som man sviker. Men nu är jag rökfri igen och det är OK. Det går, några bakslag och återfall kommer säkert men det är ingen katastrof. Förr eller senare går det.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se