Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Min älskade ska dö

Min älskade hund Mighty ska avlivas i helgen. På hennes födelsedag. Fjorton år gammal; som sexåring fick jag henne och genom eld och vatten har hon och jag vandrat tillsammans. Nu ska jag vandra ensam. Jag älskar henne så mycket, hon är mitt barn. Saknaden kommer att vara olidilig, kommer att ta kål på mig. Vad ska jag ta mig till? Gråter när jag skriver detta nu, för jag vet inte hur jag ska hantera det, känner ångest välla upp i mitt bröst och andetagen blir kortare och kortare. Hur ska jag klara mig? Hur ser livet ut utan henne vid min sida? Hon har alltid varit där. Jag önskar att det för alltid skulle vara så. Dagarna till söndag är så korta. Snälla tänk på mig i helgen. Känns som att jag håller på att gå under, drunkna, kvävas. Ångest och förtvivlan har aldrig varit så nära mig som nu.

Kommentarer

Låt inte detta kväva hur det

Låt inte detta kväva hur det kommer att bli efter hon är borta, utan passa istället på att göra det så bra som möjligt för er båda de här sista dagarna, hon har haft 14 fina år, som ändå är en ganska lång tid för en hund. Både du och hon mår bättre om du istället glädjs med det ni har haft. Så kommer du dessutom vara starkare när den dagen kommer. Gör saker tillsammans, ta en fika, gå ut och strosa om ni kan, prata med henne om erat liv. Berätta för henne att du har slutat röka och att det är jobbigt, men att du ska lyckas. Säg inte till henne när hon är borta, för hundar vet också. Kram till er båda.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se