Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Min guide till att sluta röka =)

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Nu har jag varit rökfri i fem dagar och röksuget blir bara mindre och mindre för varje dag.. Nu vill jag berätta om mitt liv som rökare!

Det hela började när jag var tolv år (för ca fem-sex år sedan) och man var så cool och jaa ni vet hur det är att börja röka när man är så ung..

Tanken slog mig aldrig på senare år att sluta röka- jag älskade och röka, känslan när man var så sugen när man jobbade under stress, festade eller hade skrivit ett prov i skolan och komma ut och bara ta den där ciggen och helst menthol var stor.

Förra veckan slog tanken mig- slutar jag inte nu kommer jag aldrig sluta. JAG ORKAR INTE KÖPA MIG EN DÖD OCH LUKTA SKIT HELA TIDEN!!! Seriöst vad är det för ett liv där man inte kan gå normalt utan att bli anfådd efter fem meter???

Eftersom att jag är en person med stark vilja och får igenom allting jag vill klara av var detta ganska enkelt för mig. Jag gjorde såhär:
*Började snusa för en dag- För att känna hur äckligt det luktar med cigaretter..
*Samma kväll som jag slutat snusa pratade jag högt för mig själv " Imorgon gäller det, inga MEN, inget men åååååååh bara en cigg??!! NEJ INGE SKIT-jag tänker inte låta ett objekt styra mig!!"
*Anteckning på bakgrundsbilden i mobilen med texten: "SVARTA ÄCKLIGA LUNGOR, hjärtattack, stinker skit, slänger pengar, besvikna föräldrar, äckliga rynkor,åldras CIGG=BAJS!!!"

Dagen efter- Stort röksug i skolan då jag såg alla röka, gick varje gång in på toaletten, läste anteckningen i mobilen och sade för mig själv: håll dig i fokus och låt inget objekt, INTE ENS ETT TALANDE OBJEKT styra dig!!!! Och rätt som det var vart jag äcklad över cigaretterna..

Samma sak dagen efter, och dagen efter det med.

Dagen efter den dagen kände jag konstigt nog inget sug och det blir bara mindre och mindre hela tiden för varje dag.

Så nu har jag hållt mitt nyårslöfte!! Sluta röka innan jag fyller 18 år!

Kommentarer

Kanonbra grattis Kram Eva

Kanonbra grattis
Kram Eva

Grattis.... Bra jobbat

Grattis....
Bra jobbat !!!!
//// Ingrid

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se