sommartid inne

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

hej alla .solen skiner det är skönt för jag mår bra. Vaknade 4.30 drömde att det låg cigg på golvet blev glad (ni fattar) vaknade satt på tv-n och somna om. men klockan var ju ändrad så det var mest därför jag vaknat, vanligtvis vaknar jag 5.30-6.00. Men när jag steg upp efter ett par timmar var suget borta. Det är så befriande att inte rökt när jag träffar folk., skäms när jag står och stinker där jag bor vet jag ingen som röker. Har sagt åt vänner att dom inte ska ta med röka när dom kommer på besök. Det är kanske fel men så länge jag är så här osäker på mej själv får det bli så. Att sluta med droger är svårt , en narkoman som vill sluta måste hålla sej borta från aktiva brukare detsamma gäller för många nikotenister. Kanske vännerna ochså slutar vet ju att dom flesta vill det och när man blir äldre blir det ju mer angeläget eftersom kol börjar likna en epedemi. verkligen skönt att skriva av sig. Jag fick Zyban av min doktor men har inte använt dom mer än 4 dagar det känns som om jag kan fixa det ändå, Allen Carr`s bok tror jag är en jättebra läsning hur som helst hitta metoden som funkar för er . önskar er alla lycka till. Vi doftar bättre och bättre för var dag som går. . kram på er alla marpan.

Kommentarer

hej tråkigt att hör om din

hej tråkigt att hör om din kol...självklart ska du undvika allt som har med rökning att göra om du känner dig osäker jag träffade inte mina rökande vänner på säkert över en månad.. dom tyckte väl att jag va lite fjantig men då fick jag väl va det. man gör det som känns bäst för en själv..nu har jag mina vänner runt mig när dom röker kan inte mer än säga att dom luktar fruktansvärt illa:) jag känner mig iaf fräsch när jag duschat och borstat tänderna det gjorde man inte förut..
håller verkligen tummarna för dig det är kämpigt i mellan åt men det är det värt
pepp kramar/Paula

Hej Marpan - Var och en

Hej Marpan - Var och en måste hitta den metod som är bäst för dem själva och det är inte fel att be vänner att låta bli att röka i ens närhet om man känner sig osäker. Själv har jag valt att inte undvika rökare utan tvärtom så söker jag mig som tidigare till dem som t ex på jobbet. Men också när jag står och väntar på pendeln ställer jag gärna mig nära en som röker - jag tycker röken luktar gott! Däremot slipper jag helst att sitta bredvid dem på pendeltåg, t-bana eller buss för precis som du säger - fy f-n vad de stinker av gammal rök.

Fortsätt på ditt sätt! All lycka till dig! Kram/Lotta/Shedeville

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se