Varför, varför, varför???

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Livet är underligt ibland. När man tar tag i saker och försöker bli en sundare och "bättre" människa så kommer andra bakslag. Att sluta röka och bli nikotinfri har gått superbra. Visst har det varit en del kamp men jag har klarat den - jag har varit karaktärsfast p g a min motivation. Fast det händer ju så mycket negativt med min hälsa just nu: har haft mens sedan 14 januari varje dag (ja de problemen började före rökslutet). Dessemellan har det varit störtblödningar och jag har haft svårt att hinna ta mig till jobbet utan att läcka över. Det går inte att få stopp på de ständiga blödningarna och det har lett till blodbrist. Sen krånglar hjärtat - ja man har inte hittat nåt som förklarar min anfåddhet. Däremot så såg man något som kallas skänkelblock på mitt arbets-EKG men det ska vara ofarligt. Jag vaknar på nätterna 3-4 ggr och har en fruktansvärd hosta och irritation i luftvägarna; Nej, jag har inte KOL och det är inte någon förändring på lungorna - det är testat ordentligt.

Jag har fullt sjå att orka arbeta min heltid - orkar bara det- inte mycket mer, Jag VILL INTE vara sjukskriven! Jag försöker att tvinga mig att röra på mig genom att promenera dagligen - inga långa sträckor men ända röra på mig men vissa dagar ORKAR jag inte.

Usch, vad jag gnäller! Men visst är livet orättvist ibland. Jag är envis som en åsna och tänker i alla fall INTE att säga att eftersom det finns så mycket som är svårt nu så tänker jag röka. Nej, nej. Det är självbedrägeri och bara destruktivt. Om jag skulle ta en eller flera cigg nu så löser det ju inte mina problem!

Nä, nu ska jag släpa mig in i duschen och sen försöká ta mig ut en stund. Solen lyser just nu! Lite positivt alltså.

Kramisar till er alla kämpar från en lite gnällig Lotta/Shedeville

Kommentarer

Oj vad du har det jobbigt.

Oj vad du har det jobbigt. Det är starkt av dig att inte trösta dig med en cigg. Det skulle verkligen inte hjälpa dig. Hoppas att allt löser sig med dina blödningar. Det är stakt av dig och kom in och skriv så stöttar vi dig Kram Monica

Du är starkare en starkast

Du är starkare en starkast som klarar att stå emot trots att du inte mått så bra. Jag hoppas verkligen att din hälsa vänder, du är värd mycket mer än det här. ! Och så duktig som står emot ... Du är bara bäst. Ciggen är en bluff och hjälper ingenting, och det vet vi..... Gnällig får man vara, det är jag oxså här med jämna mellanrum, det är däför denna sida finns till för.... Fortsätt skriv, vi finns här för att stötta, hjälpa och även vi " gnälla" .... Och det hjälper på något konstigt sätt .......... Bamse kram Lotta

Tack kära medkämpar! Ni

Tack kära medkämpar! Ni är verkligen toppen som uppmuntrar och peppar!

Kram, kram!

Lotta/Shedeville

vilken tur att sidan finns

vilken tur att sidan finns så vi får gnälla:) du är super duktig hoppas allt ger med sig fortsätt att kämpa mot monstret för vi vet ju att din hälsa blir inte bättre av att röka..håller tummarna så att blödningar och allt tar slut
massor med kramar

Ibland kan jag få en

Ibland kan jag få en känsla av att man ska "testas" när man slutat röka...Att man blir utsatt för något jobbigt bara för att se om man fixar det. När man läser i de olika loggarna har många drabbats av olika bekymmer. Allt från övervikt till problem med barn eller partner eller sjukdom. Du har verkligen fått din del, men du är jätteduktig som ändå inte har rökt! För det hjälper inte ett förbaskat dugg, det vet jag!
Du kommer att få din belöning även om det är tufft nu. Fortsätt gnäll här om du behöver, vi klarar det och tycker om dej ändå!
Kramar från Lena

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se