Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Nyårsreflektionr

Igår rökte jag inte.

I morgon är alltså första dagen på mitt första rökfria år sedan 1994 eller något sådant, känns riktigt bra måste jag säga, jag känner ingen rädsla för att trilla dit igen, men visst, det är lätt att vara kaxig nu i början när man hela tiden känner sig duktig, om ett halvår när man har glömt bort alla anledningar till varför man slutade så kan det ju vara lätt att man i ett svagt ögonblick tar ett bloss och vips så har man trillat dit igen.

Skillnaden är dock att den här gången ska jag lägga fokus just på den där "enda cigaretten", jag vet att ett bloss på någon uteservering i sommar inte kommer att smaka gott, cigaretter är inte gott, det är skit som förstör kroppen inifrån. Jag ska inte ramla i den fällan som så många tyvärr faller i.

Hur som helst, till alla er som slutar ikväll så önskar jag ett stort lycka till, det är enkelt det här med att sluta röka, abstinensen är inte farlig och det finns absolut ingenting gott som ett bloss för med sig.

Och till er alla, ett riktigt gott nytt år.

/Fredrik

Kommentarer

Ja, du har så rätt! Har varit

Ja, du har så rätt! Har varit rökfri i snart 4 månader och nu är det riktigt svårt, nyhetens behag är borta och det borde väl nikotinbehovet vara också, men så är inte fallet verkar det som. Men den här gången SKA det gå vägen, eller hur???:)

Det kommer kännas konstigt

Det kommer kännas konstigt för dig i morgon ...
När du inte har en cigg i munnen !!!
MEN det kommer att gå bra för dig tror jag.
Alla tkr nog att det är svårt i början men en vana som vi har haft.
Men monstret kommer att härja i tid/otid för oss i allafall !!!
Men det blir lättare för var dag som går .. Nåt positivt :)
Ha en trevlig Nyårsafton ../ Ingrid

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se