Slog mig precis att...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag sitter ibland och focuserar på hur jobbigt jag tycker det är... Men när jag tänker tillbaka på hur det faktiskt kändes när jag klev av bussen på väg hem efter jobbet, och till slut valde att gå hem istället en period för jag blev så röksugen efter buss turen på vägen hem. Eller när jag gick från och till jobb = röksug, eller så fort det blev jobbiga situationer = röksug, hundpromenader = röksug, fikapausar = röksug, allt detta är borta för det mesta. Aldrig tänker jag cigarett på väg till och från jobb, aldrig efter buss turen på väg hem osv. Det enda jag faktiskt går runt med nu är saknad.... Nyfikenhet att hur var det att röka ? Visst ibland har jag röksug, men många situations bundna vanor är faktiskt brutna nu. // Kram lotta

Kommentarer

Hej Lotta Vad skönt för

Hej Lotta
Vad skönt för dej. för även om det är hjärnspöken kan det ju vara nog så jobbigt att stå emot...
Själv tampas jag också med nyfikenheten och saknaden, det är också jobbigt på sitt sätt.
men vi kämpar vidare eller hur.
peppkramar Lottis

Så känner jag också och

Så känner jag också och att min man reagerar på att jag inte tänder cigaretter när vi kliver ur bilen eller kommer ut. Jag tror att han tänker på det mer än jag. I början letade jag i väskan och kom på att jag slutat röka, men nu finns inte dom reflexerna längre. Det är ju väldigt positivt. Nu kämpar vi på, monstret blir mindre och mindre.

Kram på dig

Kram på dig själv..................
du har kämpat bra! Kommer jag bara upp i 2 månader, så har jag gjort det bättre än på länge....En gång var jag befriad i 2 år, började röka under en vinkväll....Typiskt.
Enavalla

hej lotta visst är det

hej lotta
visst är det märkligt det där med suget . Men ibland vet jag inte ,vad som fattas . det kan kännas lite tomt emellanåt men om jag skulle få för mig att ta ett bloss så tror jag att det skulle smaka skit. därför så begriper jag inte vad man egentligen saknar ???

vi fortsätter väl att tobaks-strejka må väl

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se