Alternativ kaloriförbrukning

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Innan jag slutade röka betraktade jag mej som en sansad, förnuftig och för det mesta helt normal person. När jag nu varit rökfri i sisådär en 60 dagar, har jag nu kunnat skönja helt nya sidor av mej själv. Jag har blivit enormt uppfinningsrik: Eftersom jag, liksom de flesta av oss, gått upp i vikt sedan rökstoppet och känner en viss fixering vid detta, försöker jag hitta nya sätt att förbruka kalorier. Tycker liksom att det blir tjatit med vanliga promenader, crosstraining, styrketräning och jumpa...eller vad tycker ni?
Känner att jag vill dela med mej av det jag kommit fram till:

Genom att dunka huvudet i väggen och säga "jag vill aldrig mer röka" i ca en timme förbrukar man ungefär 200 kcal.
Om man efter dunkadet känner att man på något sätt skadat sej, kan man istället för att ringa ambulans, GÅ till sjukhuset, då förbrukas många sköna kalorier. Ungefär 1000 kcal/milen.

När man då kommer fram, är man förhoppningsvis så skadad att man bli inlagd omedelbart. Detta är så klart drömmen, för då blir man serverad sjukhusmat - och det har vad jag vet - inte en människa blivit fet av.

Ytterligare ett alternativ är att skrika oavbrutet i en timme - kan kännas skönt för psyket och man förbrukar ungefär 100 kcal.

Arbetar man på kontor, kan man höja kontorsstolen och sparka med benen, flaxa med armarna, skaka på huvudet och göra grimaser. På detta sätt kan man förbruka ända upp till 250 kcal per timme. Visst är det bra? Bör dock göras med viss försiktighet, eftersom ens arbetskamrater kanske inte har full förståelse för detta för dem något förvirrade beteende.

I övrigt så lunkar livet på precis som vanligt...kul ibland och jobbigt ibland...men rökt har jag INTE gjort! Hurra va vi är bra! krams på er allihop

Kommentarer

Tack för alla bra tips : -

Tack för alla bra tips : - ))) Du skriver så härligt.!!! Visst upptäcker jag oxså sidor av mig själv som jag inte trodde fanns, bla att jag är flera personer i en ... och detta pratande i huvudet hela tiden, och den diskussion som jag faktiskt lyssnar till i pricncip varje dag däruppe, ibland kan jag skrika högt "sluta" jag orkar inte höra mera.... Imorgon ska jag sparka med benen, flax med armarna och åka upp och ned i kontorstolen, skrika "nej" sluta till mig själv och tillägga högt att jag inte orkar höra mera... och göra grimarser ( åt chefen ) och förhoppningsvis blir jag hemskickad åtminstonde resten av veckan ut !!!! Inget ont har något gott med sig !!! Bamse kram Lotta

Hej Återigen ett helt

Hej
Återigen ett helt underbart inlägg (arbetar du med stand-up på din fritid?). Riktigt, riktigt älskar din blogg.

Det är bara att hålla med. Extrarörelser förbrukar energi och det är ju ett nollsummespel som man vill åt. Det man äter för mycket måste man ju förbruka på något sätt.

Har själv blivit besatt av mat och godis. Kan inte sluta tänka på det. Inatt drömde jag att jag åt upp världens största marchmellows. Inte ens under sömnen försvinner lusten. Det läskiga var att när jag vaknade så var min kudde borta (uppäten????).

Keep up the good work.

// Mike

Tack , det du skriver är

Tack , det du skriver är helkul. Jag har läst den flera gånger och sitter och skrattar. Den skall jag skriva ut och läsa när det är jobbigt. Tack och kämpa på!! Monica

Hahaha,ett underbart

Hahaha,ett underbart inlägg!!!
Ska prova allt det där och berätta sen....
Kram

Alla sätt är bra.... Har

Alla sätt är bra....
Har just börjat märka av en viss ökning av vikten så jag tar tacksamt emot tipsen! ;-))
Kram
Lena

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se