Jag blir galen!!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Fy vilken jobbig storhelg, har ju ändå varit rökfri i 64-dagar och nikotinfri i flera veckor.. Men vad får man för det? Iof bättre andedräkt o flås, men vågen visar +3,5kg, uruselt humör o röksugen som den..
Har mått såå bra i flera veckor men nu börjar det kännas som i början igen o letar efter anledningar att köpa cigg igen??
Orkar faktiskt inte kämpa så länge till, GER UPP SNART...
Ska ju försöka att stå ut, har försökt att mota suget med nikotintuggummin igen, allt e ju bättre än att röka, men vill inte förvandlas till en sur o tjock bitter medelålders kvinna/fru/mamma. BLÄ!

Kommentarer

Visst 17 orkar du kämpa

Visst 17 orkar du kämpa vidare - om du VILL och därmed är motiverad att förbli icke-rökare.

Jag upplever också viktproblem - har gått upp 3-4 kg men det är ju ingen katastrof även om det inte precis är önskeläge med bikinisäsongen inom räckhåll. Några kilo kan man relativt lätt gå ned igen. Kanske du inte ens behöver göra något åt det - det kanske rättar till sig själv när ämnesomsättningen rättat till sig.

Fråga dig själv om du vill förbli icke-rökare. Tänk på varför du vill det. Tänk på varför du och inte en nikotinproducent ska ha mer eller mindre kontroll över ditt liv. Du kan om du vill till 100%. Håll inte på och leta efter ursäkter till att börja igen. Jag hoppas att du hittar den solklara motivationen igen för då har du kraften också!

Go girl, go! Good luck!

Jag vet jag vet... 70 dagar

Jag vet jag vet... 70 dagar precis nu... Saknad saknad...

Ge inte upp, det kommer att gå över och bara bli bättre å bättre... Det enda vi ska focusera på nu är att inte ta den ciggen. TA INTE DEN ... Du är inte ensam om att känna så här, och det kommer att bli bättre...

Kram Lotta

Ge inte upp,du klarar

Ge inte upp,du klarar det!vet hur jobbigt du har det men jag vet också att det går över!Under din tid som icke-rökare har du säkert lärt dig hur du ska göra......när den där nikotinattacken kommer!
Stå emot!
Påsk-Pepp-Kramar!!!!!!!!

Nej, du får absolut inte ge

Nej, du får absolut inte ge upp! Du har ju varit så duktig. Börja leta anledningar varför du ville sluta röka så kanske det känns bättre. Kämpa på, vi tror på dig.

Helgen är snart slut och

Helgen är snart slut och vardagen kommer. Jag knaprar ingefärsrot som jag köpt i livsmedelsaffärens grönsaksdisk. Tar små, små bitar under läppen och knaprar på den ibland. Den ger både energi och höjer ämnesomsättningen. Jag har inge gått upp ett hekto sedan den 4/2. Kämpa på, det kommer att kännas bättre bara man skriver ur sig suget tycker jag. Lycka till!/Monica

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se