Snacka om yrsel!

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej !

Altså....att sluta röka måste vara det jobbigaste jag har varit med om.
För tre år sedan bröt jag ett tio år långt amfetamin missbruk, det innefattar även ett 16 år långt alkohol missbruk. Visst, jag är jätte stollt över att jag lyckades sluta med detta självdestruktiva beteende, men tänkte samtidigt att någonting måste jag ju ha kvar, så jag fortsatte med cigarettrökandet.
Idag känner jag att jag vill även bryta detta dumma beteende, fast det konstiga är att det känns f-n 100 gånger svårare att bryta med nikotindjävulen än att bryta med drogdjävulen!!
Kan kanske bero på att det är det är den sista djävulen som jag har kvar att bryta mitt samarbete med :D

Det jobbiga är att jag blir så förbaskat yr i huvudet så det är nästan omöjligt att fatta ett vettigt beslut!
Hur ska jag kunna fatta ett vettigt beslut när jag är yr i huvudet för att jag inte har rökt? Det leder nästan omedelbart till att jag vill sätta mig under köksfläkten och dra ett fett halsbloss....åååhh, snurr!!

Nu känns det lite bättre, tack för mig!

Kommentarer

Hej på dig, herregud vad du

Hej på dig,
herregud vad du är duktig!Om du klarade att sluta med dom andra droger kommer det att gå med cig också!
Vet inte vilka abstinensbesvär du fick när du slutade med sprit och amfetamin men om du läser vad t ex Lotta och jag skrev.....vi-och många andra-vi blev också yr...kräksjuk,illamående osv men det går över!Du vet ju det,du måste vara så oerhört stark!
Och en annan sak,den här bloggen,dom människorna här,utan dom skulle jg aldrig klarat mig så här långt!!!!!!!Så blir du yr,mår du skit,glöm köksfläkten,logga in här och sktiv av dig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lycka till,peppkramar!

Jag har hört att det är

Jag har hört att det är svårare att bli av med nikotin beroende, än något annat. Och det stämmer kanske ? Men hur som så var jag yr första tiden, och till och från hela första månaden men det blir bättre och bättre för varje dag. Och DU glöm köks fläkten ... Logga in här istället ! Kämpa på ! // Lotta

Hej på dig Jörgen! Önskar

Hej på dig Jörgen! Önskar dig all lycka i din kamp mot nikotinet! Det gäller att hela tiden bekräfta att man tagit beslutet att vara och förbli rökfri trots att det känns som någon försöker sätta snubbelben för en. Fast det vet du väl genom dina tidigare fajter med droger.

Visst kan man känna sig lite pucko i början men det går över. Lovar!

Kram på dig!

Lotta

Jag bryter. Jag stryker min

Jag bryter. Jag stryker min hand längs med din arm och ber om ursäkt om jag har gjort dig obekväm medans 70-294 jag blickar ut i den tomma luften. Det är viktigt för oss att ha tillit till varandra för att vi ska kunna vara tillsammans på de djupa platser i oss själva som innehåller vår klaraste essens. Det är en dans. Jag vill inte röra dig för mycket i denna situation. Jag ber om ursäkt för att ta dig tillbaka till din trygga verklighet, men min ursäkt är i själva verket tomma ord. För jag har ingenting att be om ursäkt för. Jag ger dig en gåva av ett oss, ett vi 70-432. Jag ger dig en ny verklighet, ett ögonblick av sanning. Jag säger till dig att du är fri att gå när du vill. Jag neutraliserar din flykt och lugnar den. Jag pekar med min handflata mot klubblokalen. Du står kvar. Hade du velat gå hade du gjort det för länge sedan.

- ”Vi kanske ses där inne sen” säger du med ett vagt inbjudande leende SK0-002.

Du är mer avslappnad och öppen i din hållning och i din röst. Men jag är i mitt innersta kvar på den där platsen som du var villig att resa med mig till en kort bit. Jag kan aldrig gå tillbaka till den trygga verkligheten som du återvänder till, den är för mig länge ett svunnet minne 70-528 latest dumps. Ett bedrägeri mot min sanning. Ett hån mot min existens.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se