Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Dag 73 Viktlogik

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Har gått med i viktväktarna. Kunde bara inte stillasittande se på när vågen närmade sig ett nytt "all time high". Något måste bara göras.
Har hållt antal points stenhårt under den halva vecka som hitintills har gått (trots Stockholmsbesök med hotellvistelse nu i helgen för att se sonen spela Final Four i basketens Ungdoms SM).
Egentligen skall man ju bara väga sig en gång per vecka men har smygvägt mig sisådär 2-3 gånger per dag. Konstateras kan, att jag med 2 dagar kvar innan viktväktarvägningen är livrädd. Vågen hemma har nämligen inte indikerat någon som helst viktminskning.
Det verkar stämma det som Mammajane och Fialill mm skriver. Kroppens ämnesomsättning vid nikotinstopp bara måste minska med mer än 10 %. (Blir uppriktigt rädd när jag läser om Nutrilettexemplet. Lägg in honom för ett medicinskt experiment. Hans ämnesomsättning har ju ha minskat med mer än 100 %, alltså han avger mer energi än han får i sig och ökar ändå massan i sin kropp. Kan vara så att all världen energiproblem kan komma att få en lösning om de hittar de mekanismer hos Mammajanes snubbe som gör denna paradox möjlig)

För övrigt måste jag också bekänna att jag i lördags rökte 3 cigaretter på fyllan. Var på så gott humör. Dock, ingen kick och ingen större saknad dagen efter.

Härligt föresten med lite vinter så här på vårkanten

// Mike

Kommentarer

Ett fullständigt underbart

Ett fullständigt underbart inlägg! Tack Mike för att du fick åtminstone mej att skratta så tårarna rann :-). Förresten har jag köpt en halstablett - Läkerol Fresh Drops, Salmiak - som smakar (nästan) som turkisk peppar...åtminstone tycker jag det. Kanske kan vara värt att pröva nu när du kämpar med viktväktarpoints...

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se