Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

10 dagar utan cigg! Hur länge ska man må skit av abstinensen?

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

För att göra en lång historia kort. Började röka i 14-15 års åldern. Inte så mycket i början, mest på helger och så men någon gång under gymnasietiden blev jag fast. När jag var 21 år träffade jag min man som då berättade att han skulle sluta röka snart. Strax därefter blev jag gravid och slutade då röka, helt utan att använda nikotinhjälpmedel. Höll uppe under graviditet och amning. Rökte enstaka tillfällen efter det på helger och så och blev sedan gravid med vårt andra barn. Höll uppe helt under graviditet och amning och ett tag efter det, men sedan blev suget för stort och jag fastnade i det igen. Har märkt att jag den senaste tiden börjar röka mer och mer och må sämre och sämre. Tröttare och deppigare än någonsin. Kände en dag att nej, det här funkar inte längre. Beställde hem ett kit med plåster och tuggummi och slutade sedan första måndagen efter det. 10 dagar har jag lyckats vara rökfri, men det är svårt när min man röker hela tiden och jag vill bara lägga mig och gråta. Han har fortfarande inte ens försökt att sluta på 6 år och jag har slutat för tredje gången nu, och för sista. För nu slutar jag inte för att jag måste pga. av graviditet utan nu slutar jag för att jag själv vill. Men det är fan inte lätt. Huvudvärk, svettningar, rastlöshet och ett hemskt humör. Men visst känner jag redan skillnad på orken, smak- och luktsinnet och så. Nu vill jag bara börja må bra. Men hur länge ska man behöva må dåligt av abstinensen? Någon som vet? Det lindrar ju lite med tuggummi och så, men inte så mycket som jag trodde att det skulle hjälpa.

Kommentarer

Grattis till din tio första

Grattis till din tio första rökfria dagar!!! Du är ju en god bit på väg! Tyvärr finns det ingen magisk gräns där röksuget bara är borta, men för mig märktes det stor skillnad efter tre veckor ungefär. Då kunde jag knappt förstå hur röksuget varit så intensivt i början. Så du får lita till att det blir lättare allt eftersom! Sen får du inte glömma att berömma dig själv och att njuta av allt positivt med att vara rökfri! Tänk vad gott du doftar nu jämfört mot bara två veckor sedan :)

Håller tummarna för dig!

Mäktigt att kunna sluta röka

Mäktigt att kunna sluta röka med en sambo som bolmar samtidigt, det är nog det ultimata karaktärstestet, eloge till dej ;-)

Det kommer att bli

Det kommer att bli bättre!
Min man rökade också när jag slutade och det luktade pyton. Men jag sa inget om det utan tuggade på mina Nicotinell, 4 mg i början, varannan timme. När jag varit rökfri i 2½ månad och han såg hur bra det gick för mig
slutade han också. Han har nu varit rökfri i 45 dagar och jag snart i 4 månader. Han tuggar 4 mg och jag är nu nere på 2 mg och funderar på att varva med vanliga tuggumin. Vi har inte varit osams en enda gång utan uppmuntrar varandra. Jag tror att det var bra att jag slutade först för jag hade värre problem med abstinensen än vad han hade. Tjata inte på honom utan låt honom komma till insikt själv, räkna ut hur mycket pengar du sparat in på att inte röka, det kan ju sporra honom också.
Lycka till!
Hälsningar Bettan

Bra jobbat!!! Härligt att du

Bra jobbat!!! Härligt att du står emot absinensen! Sträck på dig! Du är jättestark!!!
Som föregående skrivare skrev; Klockrent att sluta i olika perioder, med tanke på att det är endast en som jobbar hårt åt gången.
Som sagt, njuuuut av vad du åstadkommit hitintills! :)
Styrkekramar

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se