Tiden går så sakta......

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag vill inte röka men just nu känns det meningslöst allting....Är egentligen inte röksugen men saknar att gå ut och sätta mig i trädgården och bara njuta av stillheten och en cigg...nu går inte det längre med alla mygg och skit. 5 dagar idag...tycker det känns som en evighet!....

Kommentarer

Hej! Kämpa på - det är inte

Hej!
Kämpa på - det är inte meningslöst att sluta röka! Du är jätteduktig som har klarat 5 dagar. Jag läste någonstans att det här med att klara av att sluta röka mycket handlar om att bryta sina associationer. Detta tror jag stenhårt på! Våra hjärnor vill så gärna att vi fortsätter göra det vi är vana att göra... Jag ligger en dag före dig sedan rökstoppet och jag kan säga att jag undvikit att gå ut på min balkong. Jag vet att det varit en fristad där det har varit gott att sätta sig i lugn och ro, läsa en tidning eller bok, en kopp kaffe och en cigg så klart. Jag har endast haft ett ärende dit ut och det var då jag skulle tömma min gamla askkopp. Jag tyckte att jag kände fimplukten i i mitt sovrum när fönstret stod öppet lite grann på natten. Sant eller inte men då var jag tvungen att gå dit.
Bra att du har en massa mygg som hjälper dig att avstå från att sätta dig just nu då du ändå är ganska röksugen. Hang in there så ses vi i morgon här då du skriver att det är din 6:e dag.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se