Igår och idag har varit jobbiga dagar....

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Vet inte vad det är om det är avsaknaden av nikotin och andra gifter eller om jag håller på att bli sjuk....Hela veckan har det varit upp o ned med hälsan. Akutbesök på sjukhus och dåligt mående i stort. Klart att humöret går ned då!

Har känt både igår och idag att en cigarett skulle smaka gott men trots det så har jag inte fallit till föga. När jag var ut och handlade igår sa den lille djävulen som sitter på min vänstra axel "Köp en ask så du har hemma - ifall att du vet..." medan min goda sida satt på högra axeln och röt till och sa " Visst är du stark men utsätt dig inte för frestelsen i onödan: Jag känner dig och om du har cig hemma så blir det först "bara en cigg" och sen är du där igen.". Jag lyssnade på debatten och pajkastningen mellan mina båda jag. Och det goda, starkare jag vann!

Rökslutet har annars gått väldigt bra och förhållandevis lätt. En månad på måndag eftermiddag - nåja en kort sådan p g a februaris futtiga 29 dagar men i alla fall en månad som rök- OCH nikotinfri om mindre än 24 timmar!

Ikväll ska jag köra min CD med "självhypnos" för att på nytt validera mitt beslut att vara rök- och nikotinfri. Det ska fylla på min motivation och kraft att fortsätta på den här vägen. Jag vet ju inte om jag är inne i en abstinens, utrensningsbesvär eller om det är sjukdom som gör att jag inte mår bra just nu.

Trots allt så är jag rök- och nikotinfri så här länge för första gången på 38-39 år. Jag har rökt 75% av mitt liv!Detta är ju den första metod som fungerar för mig - en f d storrökare som prövat "Allt" tidigare. Önskar fler fick upptäcka hur bra Cesammetoden fungerar och att skriva blogg här hjälper till en hel del också.

Kram på er alla som kämpar på!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se