Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Svettningar samt "hälsokost"

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Jaha rökfri i 32 dagar nu...Phu...! Jag kan tala om att jag nu har slutat svettas, ärligt talat trodde jag att det var allvarliga fel på mig... Men det har slutat nu efter 30 överjävliga dagar...Säger bara det 30 jävla dagar men jag klarade det...Börjar smått känna mig som människa igen. Dock ett riktigt skov av röksug idag. Men jag har stått emot!
Ställde mig på vågen i dag, har ej gått upp tack och lov, då hade jag deppat ihop!

Men jag äter hälsokost . Se internet på Helsingörspiller och topunulin! Det har funkat för mej, jag känner inga biverkningar av dem, mer än att jag är lite piggare och mer "stabil"!
Ja ja folk har säkert invändningar mot detta,vad vet jag? Men så länge det fungerar för mig är jag nöjd... Så jag tänker inte rekomendera detta till någon! Utan det är upp till var och en........
Men jag vill gärna behålla min vikt och även gärna gå ner lite!
Det ger en extra "kick" att både vara rökfri och gå ner i vikt! Självklart kompleterar jag med Multivitaminer och mineraler, samt dricker minst tre liter vatten per dag. (Rent kranvatten skall det var, ej kolsyrat! För det kan inte kroppen tillgodogöra sig på samma sätt. Blanda gärna vattnet med pressad citron på flaska så går det lättare att få i sig!
Lycka till alla där ute och kram på er, det blir inte sämre utan tillslut faktiskt bättre..Tro det eller ej? Men det är kämpigt!

Kommentarer

Du lurar dig själv.... Kära

Du lurar dig själv....

Kära du, jag är en39 årig kvinna som råkadese ditt inlägg.. Jag brukar inte lägga mig i sånt där, men med dig var det något särskilt...Jag gjorde nämligen precis som du Vill gärna behålla vikten OCH GÄRNA NER NER LITE.
Visst kommer du att bli smal av dem, men du missar det väsentliga, När du slutat äta dem så kommer GRUNDORSAKEN tillbaka o pockar på din uppmärksamhet igen. Alltså, den känslan som ligger till grund för din vikt Din vikt/du tycker att du vill gå ner lite mer. är alltså ett SYMPTOM på en underliggande orsak, och det är alltid en KÄNSLAa...Den ligger djupt i ditt undermedvetna och det kommer du ALDRIG åt med en pilla, hur mycket man än lovordar den.
Själv åt jag "Helsingörspiller" o rasade i vikt, fick samma symptom som du, värme, hungern försvann osv. Jag är övertygad om att du kommer att ha dessa matproblem så länge som du vägrar dra upp HELA problemet med roten. Dina känslor har svaren o lösningen, men vi kapslar in våra obehagliga känslor o använder mat, rökning, alkohol, sex eller annat för att fly dessa känslor. Den där pillan du tar flyttar dig bara ännu längre från lösningen o du skjuter problemet framför dig. Jag rekommenderar VARMT att du åtminstone betänker detta o lär dig mer om tankar o känslor som stry det mänskliga beteendet.

Du har all kraft inom dig, ge Dig själv en ärlig chans att lösa det som ligger till grund för dina viktproblem. Grejen är den att man går verkligen ner i vikt med piller, MEN man går upp kilona sen igen o lite till. Vi är många som lurat oss själva så. Man tänker alltid "äsch det händer inte mig, jag ska bli smal NU oavsett vad den tönten säger..." Jag fick äta upp vartenda ord kan Du tro....Jag rekommenderar att Du lär dig mer om detta, läser Dr Phils böcker, hans senaste om viktproblem o de 7 stegen till framgång ska komma till sverige snart. Jag rekommenderar även Boris Aranovich böcker, se hans hemsida www.mdrcenter.nu En garanterat AHA-upplevelse om man är mogen för nytänkande. Jag önskar Dig innerligt allt gott i livet! Lycka till

Och du bra jobbat med ciggareterna.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se