Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

svårt att få träffa läkre för att få läkemedel utskrivet :(

ringde min vc idag för att få träffa läkaren att få utskrivet men fick till svar att först måste jag ha gått sluta röka kursen. och den kursen börjar till HÖST :(. vill ju inte vara rökare fram till höst.

har varit rökare förut. röket i över 13 år. slutde röka för 5 år sedan och nu har jag fått återfall:(. jag har rökt i ca 2 månader och har jätte svårt att sluta. jag vill ha hjälp nu. jag är så besviiken på mig själv. har ju försökt med allt nikotin grejer som finns på apoteket för plåster hjälpte mig sist jag slutade. Men nu funkar det inte. jag vet inte vad jag ska göra. någon som har bra tips. jag blir så deppad av att röka ändå så fortsätter jag. det har blivit svårare nu kanske det bror på att jag har en liten dotter och det kan stressa mig jätte mycket. jag vet inte vad det är. jag vill inte vara rökare. hatar att lukta askkopp. jag vill vara en bra förbild till min underbara dotter. har försökt att sluta menefter 1 eller 2 dagar så börjar jag igen. vad ska jag göra :(

Kommentarer

Läs Allen carrs bok Äntligen

Läs Allen carrs bok Äntligen Icke rökare så behöver du inga hjälpmedel. Finns på Bokus.se för 47 kr.

jag är nu rökfri på 8:de dygnet och det är inte alls så svårt som jag tidigare har upplevt det. Har rökt i 50 år!

Mvh ninab

Hej. Förstår att du är

Hej. Förstår att du är frusterad när du inte kan få hjälp nu när du är motiverad och vill.
En tanke jag fick var att du kanske kan prova hos en privatläkare. Vill även tala om för dig att jag själv har rökt i 35 år utan att försöka sluta en enda gång.
Men så fick jag helt enket nog en dag - och nu är jag inne på min 8:e vecka som rökfri
Jag tog shjälp av nikotinplåster och det har verkligen fungerat. Kanske värt att prova för dig också...
Lycka till - jag hoppas du får den hjölp du vill snart!
En stor uppmuntrande kram till dig från mig
Äwa

Som om allt inte vore

Som om allt inte vore "överjävligt" ändå! Men vet du vad? Jag tror att om du bara bestämt dej kan du sluta ändå! Skippa pillerna det är faktiskt en form av ångestdämpande! (Du vet inte riktigt hur den kommer att påverka dej) En del har fått allvarliga deprissioner... Det är det inte värt! Jag tror på DEJ! Du kan själv....Lycka till Kram Själv rökte jag 1 - 1 1/2 paket om dagen, tvärslutade för 32 dagar sen......... Och visst jag ska inte sticka under stolen med alla biverkningar jag haft. Läs på min sida, så vet du vad som ev. komma skall...Men bli inte avskräckt, kunde jag så kan du! Helt övertygad! Kram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se