Besviken

Igår rökte jag 2 cigarretter.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej
vet snart inte hur jag ska göra, har rökt 2 cigg om dagen nu i en vecka, Zyban var bra i två veckor, sen var det inte äckligt att röka längre, vad gör man då?? Har en sån j--la huvudvärk och sover dåligt om nätterna även att jag ta en insomningstablett. Snälla hjälp mig vad ska jag göra???

Kommentarer

Hej Annika, Jag har själv

Hej Annika,

Jag har själv inte provat Zyban. Men det är väl som alla andra hjälpmedel. På en del funkar det kanon och på en del inte alls. Kan du inte sluta med zyban och prova något annat istället. För av vad jag förstår ska väl effekten vara lite att man blir mer o mer ointresserad av rökningen. Jag själv använder nikotinplåster. Har försökt med det tidigare men satte plåstret på ställen där jag fick biverkningar av den(värk i leden) så nu fick jag tipset att sätta det på mina mest fettrika ställen. Så det blev rumpan "haha" och tänka sig att det funkade! Har även prövat tuggumi, inhalatorn tidigare år när jag försökt att sluta men har då gett upp för tidigt med mitt hjälpmedel och trott att nu klarar jag mig utan, och pang så började jag röka igen. Så denna gång går jag efter vad som står och har nu två veckor kvar med 7mg nikotinplåster sen är jag klar att hoppa in i den helt rök och nicofria framtden. Vet inte om det är något för dig men ett litet tips bara.

Lycka till

Alexi

Prova nå't annat! Alla

Prova nå't annat! Alla måste hitta sin egen modell. För mej funkade inte heller Zyban, jag rökte rätt snart igen. Men nu har jag ätit Champix och det funkar mycket bättre. Läs runt här på loggen så ser du att det finns hur många olika sätt som helst. Någon klarar sig bara genom att äta turkisk peppar istället för att röka. Någon annan tänker på blodpudding när röksuget kommer och då hjälper det. Jag är helt säker på att någon modell passar dej också, ge inte upp!
Lena

Hej Jag förstår dig, jag

Hej

Jag förstår dig, jag har också försökt det mesta men än har jag inte lyckats att helt sluta röka, ja, ibland har jag faktiskt lyckats hålla upp flera månader men jag trillar alltid dit igen. Jag tror att mycket bottnar i att man inte är hundra-procent motiverad och verkligen har bestämt sig. Jag känner en kille som rökte 70 cigaretter/dag och försökte det mesta men en dag bara bestämde han sig nä nu eller aldrig och då fungerade det. Jag tror det är som alkoholisten, man har inte rökt klart helt enkelt. Man har inte fått tillräckligt stora konsekvenser för att sluta. Det är vad jag tror. Men jag hoppas ändå att jag på den här sidan ska få vänner som ska inspirera mig att kunna sluta för alltid med denna totalt förkastliga vana eller ovana.

Lycka till och hör gärna av dig till mig.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se