Dag 59. Livet som rök och snusfri

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Har nog kommit över det värsta nu.
Dock med undantaget vid 2 tillfällen:

* Den ena är den där stunden efter arbetets slut och efter middagen hemma. Som förut blev till ett andningshål och tack till sig själv för en dags bra arbete. Får alltid bita ihop vid den tiden på dagen. Det går, det funkar men är faktiskt rätt jobbigt.

* Den andra är när man dricker alkohol. Man började ju röka för att vara tuff. Efter det är öl och cigg nästan oskiljaktiga. Vågar efter rökstoppet inte bli allt för full (ni vet när livet blir så där underbart härligt, alla är kompisar och man till och med tycker att man dansar tufft). Inte för att jag är onykter speciellt ofta men nog blir det tråkigare att inte röka på fyllan.

Har dessutom istället blivit beroende av smågodis och framförallt sugpastiller typ Turkisk peppar och Kungen av Danmark. Äter minst i påse per dag = 5 - 8 viktväktarpoints. Icke bra.

Trots detta. Jag älskar att var nikotinfri. Jag verkligen älskar känslan av oberoende och frihet.

// Mike

Kommentarer

Först och främst: TACK

Först och främst: TACK för din kommentar på mitt inlägg. Det värmde mycket och jag blev så glad. Ja visst är det konstigt, man kan så mycket mer än man tror och man skall aldrig tro att man inte klarar av något. För det gör man visst, och så klart ska jag nu frottera mej i berömmet lite och bara segla omkring och se mallig ut ett tag :-). I övrigt håller jag dock med dej när det gäller framförallt alkholholen...ja kära nån. Jag är en öl- och vinälskare, och jag kan ärligt säga att första gångerna jag drack efter rökstoppet blev jag klapp och klangfull, eftersom jag drack mycket fortare och mycket mer än tidigare, jag behövde ju liksom inga rökpauser. Det enda man kunde göra var ju att föra glaset till mun hela tiden :-). Så det blev några dyrköpta erfarenheter. Fast nu har jag druckit alkohol så många gånger att jag börjar vänja mej. Det blir inte lika mycket varje gång och jag blir inte per automatik röksugen heller. Så det är bara övning för dej som gäller. Mera öl alltså :-). Du vet, nya vanor och allt det där. Jag läste också om din viktuppgång - tre kilo är ju inte mycket - det borde nog inte vara någon match att gå ner, i synnerhet inte om det var roligt att gå till viktväktarna. Och det är nog helt rätt att ta tag i det nu, innan det hinner bli alltför många fler kilo...
Vore jättekul att få höra hur det går....
Fialill

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se