Varför blir man så ledsen

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Nu är det 14 dagar sedan jag rökte min sista cigarett. Efter 30 års rökande.
Det är ju jättebra, varför känner jag mej då så förfärligt ledsen?

Kommentarer

Hej Lisa! Välkommen till

Hej Lisa!

Välkommen till denna logg. Och grattis till de två veckorna. Givetvis är det svårt att veta varför just du är ledsen, men jag antar att det är så i livet oavsett om man röker eller ej. Att ibland är man glad och ibland är man ledsen. Men faktum kvarstår att vi blir inte gladare av en cigg. Vi luktar bara mer illa...
Så kämpa på!

Kram / JPEG

Det går väldigt upp och

Det går väldigt upp och ner de första veckorna. Ibland är man uppe bland molnen, ibland nere i leran. Men det jämnar ut sig så småningom - att röka hjälper i alla fall inte! Att du är ledsen kan ju bero på att du sagt adjö till en s k kompis som du haft många år. Det blir en sorts separationsångest, även om det inte är någonting som man vill ha tillbaka. Men självklart blir det en saknad, jag kände likadant. Och då var det egentligen inte alls ciggen eller nikotinet jag saknade, utan en väl inrotad vana. De säger att det tar ca 3 veckor att förändra en vana så håll ut! Det kommer gladare dagar!
Lena

Hej Lisa, Jag har också

Hej Lisa,

Jag har också känt likadant som du, trots att det annars gått bra att låta bli cigaretterna.
Det är en livsförändring du gör, det sätter sina spår, det måste det få göra.
Försök att hitta något att distrahera dig med när du känner dig ledsen. Gör något annat du tycker om att göra. Tappa upp ett varmt bubbelbad och tänd några ljus. Ring en god vän. Lyssna på musik som du tycker om, helst lite upptempo dock! :-)
Eller skriv av dig dina tankar här!

Lycka till!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se