Sjuuuuuuk

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Jag har visserligen läst eller hört någonstans att man kan bli förkyld när man slutat röka. Men så här?!?!
Sitter och flämtar för genom näsan kan jag ju inte andas!
Det enda som är bra är att jag slutat röka och inte pinar i mig cigaretter endast för att döva suget. Att förut känna hur det riktigt rev i halsen var ju ingen kick direkt....

En fråga till er som läser det här.
Är det någon som har börjat drömma mer än vanligt efter rökstoppet?
Jag drömmer så jag knappt får en blund i ögonen! :-) För det mesta är det bara väldigt röriga konstiga drömmar och egentligen inga mardrömmar. Men däremot har jag några gånger vaknat med ett ryck i panik och kallsvettats och inte kunnat lugna ner mig och somna om.
Jag misstänker att det kanske är för att jag använder 24-timmars nikotinplåster.
Nåja, jag ska inte klaga, för det mesta måste jag säga att drömmarna är rätt underhållande. Tycker dessutom att det är roligt att komma ihåg mina drömmar. I vanliga fall drömmer jag inte alls, eller kanske snarare så har jag glömt dem så fort jag vaknat.

Tack för uppmuntrande kommentarer! Det är kul när någon läser och känner igen sig!

Kämpa på allihop!

Kommentarer

Stackars liten som är

Stackars liten som är förkyld! Krya på dig! Ta nåt varmt och gott att dricka, öppna fönstret och bädda ner dig med flera kuddar under huvudet! Sköt om dig!

Hej Usch för att vara sjuk,

Hej
Usch för att vara sjuk, hoppas du blir frisk fort...

Jag hade jättekonstiga drömmar men som du skriver för det mesta roliga och underhållande, rena mardrömmar hade jag bara första veckan efter rökstoppet, men dom gick över sedan.

kram Lottis

Jag drömmer också mycket

Jag drömmer också mycket mer än vanligt - och kommer ihåg drömmarna. Den senaste drömmen var att jag åkte bil med min chef, vi blåste på i 260 km/tim i en cab, rätt igenom skogar och över ängar...inte speciellt realistisk men rolig! Så det ingår nog i tillfrisknandet att snurra till det i drömmen. De första veckorna vaknade jag också ofta på nätterna men det har också blivit bättre. Och förkyld har jag varit, i tre omgångar med ett par dagar emellan. Så du märker att vi alla får vår del, jag tror det hör till. Men idag mår jag bra så var lugn - allt blir bättre!
Fortsätt kämpa!
Lena

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se