Frisk & pigg, utan cigg!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej allihop!
2 veckor utan cigaretter och jag är på ett strålande humör. Jag blir inte alls lika andfådd som innan, oroar mig mindre, sover bättre, luktar bättre och känner mig allmänt mycket piggare och fräschare. Jag trodde faktiskt aldrig att det skulle gå såhär bra att bli rökfri. Visst blir jag sugen ibland men det går så fort över. Jag känner verkligen inte för att låta Herr Nikotin misshandla mig mera.
Istället har jag börjat promenera och gympa lite (10-minuterspass istället för cigg) samt köpt hem en massa nyttig fiberrik mat för att försöka minska fettdepåerna. Jag har även hittat en gammal bok om relationen mellan kvinnor och män som min man och jag läser i tillsammans för att försöka förstå varandra lite bättre. Jag är medveten om att jag försöker fixa alla mina skavanker på en gång och att det kanske kan bli för mycket. Men jag har liksom fått en extra livsgnista sedan jag slutade röka, och jag måste helt enkelt ta vara på den. Kanske funkar det, kanske inte, men jag ska i alla fall göra ett försök.

Ha det gott! / JPEG

Kommentarer

Känner igen mig lite i din

Känner igen mig lite i din beskrivning. Häromdagen fick jag en sådan himla stor lust att ut och springa/jogga. Men precis som suget efter en cigg så gick det snart över *blink, blink*. Det var lite synd för jag har lagt på ett par kilon på 18 dgr.

Kram till dig JPEG! Ja, ni andra med......

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se