Vet inte vart jag ska ta vägen.....

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Tänk att man är så sårbar nu, jag kan inte tänka på ngt annat än cigg. Har motivation 0 just nu. Vill bara ställa mig upp och skrika, slå jag har panik just nu! Kanske inte borde ta upp hela privatlivet här men det påverkar faktiskt mitt sätt att kunna hantera rökfriheten! Jag bara måste få ur mig lite...Jag fick ett oroande besked i förrgår... min dotters pappa ska kanske åka i fängelse. Vad händer då? Vi har delad vårdnad och växelvis boende, vad ska jag säga till henne om han försvinner i 3 månader? Hon är snart 7 år och förstår "tyvärr" en del. Jag kan inte hantera ngt just nu känns det som, jag vill bara gråta! Om jag ändå kunde gråta min dotters tårar också. Om jag ändå kunde hjälpa henne från den smärta hon kommer att få uppleva framöver.. Hon kommer att bli helt käckt av att inte få träffa sin pappa på så länge! Och just nu i denna stund så inbillar man sig att en cigg skulle få mig att må bättre och göra mig starkare. Jag vet inte om jag kan rida ut allt detta tillsammans. Jag har inte känt så här sen dom första dagarna, nervös orolig och vill dyka i fimpburken på altanen..... Jag måste få min hjärna att förstå att en cigg kommer inte att sätta plåster på våra sår.... Jag vill ju inte vara rökare och jag vill vara en bra mor, just nu känns det inte som jag fixar båda delarna. Hon behöver mig nu mer än någonsin. Jag orkar inte skriva mer jag måste försöka ta mig samman!

Kommentarer

Lilla vännen, Jag lider med

Lilla vännen,
Jag lider med dig. Du verkar ha det riktigt tufft just nu. Jag hör att du liksom jag anser att människans absolut viktigaste uppgift i livet är att finnas till för barnen, och allt vi gör borde baseras på vad som är bäst för dem. Därför känner jag starkt att du bör fokusera på din näst sista mening "Hon behöver mig nu mer än någonsin". För det måste vara det absolut viktigaste för dig just nu. Hur du ska förklara situationen för din dotter på bästa vis, tror jag nog att du själv känner bäst inom dig, och jag hoppas innerligt att det går bra. Men jag hoppas också att du klarar av att fortsätta vara rökfri. Att du håller fast vid tanken på att ciggen varken gör dig starkare eller lugnare. Tvärtom skulle den bara ge dig och din dotter mer att oroa er över. Försök fokusera på att bespara din dotter från oron över att förlora dig också. Och jag är fullkomligt övertygad om att du kommer att klara det.

MVH / JPEG

Shit alltså, men tänk på

Shit alltså, men tänk på att det egentligen inte blir lättare med cig. Det blir dyrare och risken är betydligt större att du dör i förtid. Det bästa av allt är att du blir en bättre förebild för din dotter som rökfri, alltså, en jättebra mamma! Ta hand om er.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se