Andra dagen

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Det går helt okey än så länge men har försökt sluta flera gånger förut men börjat igen. Tänkte att det kanske skulle hjälpa upp motivationen genom att skriva här. Någon som har slutat utan hjälpmedel och blivit nikotin fri direkt? Släpper suget fortare om man uthärdar de första nikotinfria dagarna?
mia2

Kommentarer

Jag har slutat utan några

Jag har slutat utan några hjälpmedel en gång för länge sen, de första tre veckorna är värst. Det sägs att det tar ca tre veckor för nikotinet att lämna kroppen, det kanske stämmer. Denna gång har jag slutat m h a Zyban, nikotinfritt läkemedel, och det var betydligt enklare. Inte alls lika stor abstinens nu som förra gången, rekommenderas om det inte funkar för dig utan hjälpmedel.
Lycka till!

hejsan. jag har slutat utan

hejsan. jag har slutat utan hjälpmedel,funkade bättre att sluta utan,hade nikotinplåster förra gången och då gick jag runt och va sugen hela tiden,upplevde att plåstren trigga mig ist.
Första 4 dagarna var värst, vecka nr 2 fick ja också ett dunder sug(hehe) men annars har det gått bra. Har snart varit rökfri i 2 månader och visst blir man röksugen ibland,men det går över lika fort som det kommer.
Lycka till!!

Jag har varit nikotinfri 2v.

Jag har varit nikotinfri 2v. i morgon och jag har inte heller använt några hjälpmedel. För mig känns det som om jag bara skulle lura kroppen, genom att fylla den med nikotin på annat sätt. Men jag har heller aldrig provat några läkemedel och har alltså inget att jämföra med. Däremot kan jag jämföra med tidigare gånger som jag har försökt att sluta, och denna gången känns det faktiskt lättare. Men jag tror mest att det bror på motivationen. Denna gången hade jag verkligen bestämt mig. Visst blir jag röksugen då och då (och har även fallit för en liten fimp) men min kropp och hjärna var liksom inställd till 100% på att lyckas denna gången och jag har proppat mig själv full med tankeställare att ta till när suget sätter in. På så vis har jag tagit mig igenom dessa första veckor i alla fall. Och sen säger de ju att det blir lite lättare så småningom. Så vi ska fixa det här för vi blir faktiskt varken tryggare eller snyggare med en cigg mellan läpparna. Eller Hur?

MVH / JPEG

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se