Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Vikt

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Inte nog med att man ska må dåligt av att sluta röka, blir väl bättre längre fram får jag hoppas, man ska även gå upp i vikt. Visst jag tycker oxå att det är bättre att väga lite mer än att röka men det är ju inte bra att vara överviktig heller. Har ni andra lagt på er många extra kilon? Jag har kämpat och gått ner ca 8 kg och känner mig nöjd med min vikt nu. Så nu är det dags att gå upp igen. Varför ska man behöva gå upp i vikt? Slutade röka för många år sen, höll det i 8 månader, gick då upp 8 kg, började röka igen på en semesterresa och sen var jag fast igen. Denna gången ska jag lyckas.

Kommentarer

aida40 HEJ Ja sitter i samma

aida40
HEJ

Ja sitter i samma sits,har väldigt lätt att gå upp i vikt. Ja få se hur går det nu. Imorgon ska jag kasta helt cigg,jag åt zyban hela veckan och har minskat med cigg väldigt mycket nu är det 6 per dag.
Mitt råd är kämpa på,när du känner suget att röka och äter istället gå ut direkt,ta lång promenad så du fastnar inte vid mat.
KRAM och kämpa på
MVH
AIDA

Hej Hej! Ja tyvärr e de nog

Hej Hej! Ja tyvärr e de nog så att nästan alla går upp i vikt av att sluta röka. Nikotinet påverkar ämnesomsättningen i kroppen och när kroppen ska få en normal ämnesomsättning igen så lägger man på sig minst 2-3 kg, oftast mer. Ciggaretterna påverkar också vätskebalansen i kroppen och när du sluta röka kan kroppen samla på sig vätska och du känner dig svullen. Vätska väger också en del. (jag vet, jag hade mkt vätska i kroppen när jag vänta barn.) Men efter ett par månader utan cigg kommer kroppen i balans igen, vätskan försvinner och har man inte små ätit för mkt så får man trots allt räkna med ett par kilo.
Själv har jag jättesvårt att låta bli sötsakerna när herr nikotin sätter igång, just nu känns det som att jag är glad om jag bara kan låta bli ciggen. Vi fortsätter att dissa giftpinnarna, det här fixar vi eller hur!?

Hej Nicka. Jag höll upp i

Hej Nicka. Jag höll upp i 3månader med ciggaretterna. Gick upp 6kg. Inget kul men man får ta en sak i taget. Kombinationen sluta röka och banta är inte speciellt klokt.

Hej Nicka. Jag höll upp i

Hej Nicka. Jag höll upp i 3månader med ciggaretterna. Gick upp 6kg. Inget kul men man får ta en sak i taget. Kombinationen sluta röka och banta är inte speciellt klokt.

Hej Nicka! Det är

Hej Nicka!
Det är skittråkigt att gå upp i vikt men det går att motverka, kaloriförbränningen som ciggen stod för är ca 200-300 per dag
Nu vet inte jag vad du väger men om man väger 60 kg och går med en hastighet av 5,6km/h vilket inte är vansinnigt fort så förbrukar man ca 250 kalorier.
Detta bör man göra ca ett halvår från och efter det man slutat, så kroppen återannpassas, för som någon skrev samlar man dessutom på sig vatten...
Ta en dextrosol för att höja blodsockret om det skulle suga för jävligt i sokertarmen, kroppen har lättare att både ta upp och förbränna den typen av socker, det räcker alltså med en för att stilla suget i stället för att knapra i sig en tex chokladkaka som inte bara innehåller socker utan en massa fett också ,som sätter sig runt magen.

Kram och lycka till
Lottis

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se