Så var det snart helg igen...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Nu har jag klarat av mer än en vecka. Så när som på en liten fimp på en 40-årsfest förra helgen. Men nu ska jag på 40-årsfest imorgon också. Finns det någon där ute i cyberspace som har några bra tips på hur man kontrollerar Herr Nikotin på 40-årsfester?

Hoppas verkligen att jag fixar det. Fast det borde gå bra. Dels brukar jag oftast vara den enda rökaren på detta stället (inte samma gäster som förra helgen), dels har jag valt att vara chaffis denna gången. Så alkoholen får liksom inte chans att förvrida mitt omdömme och min karaktär. Men vad ersätter man rökpauserna med när man är på fest. Jag kan ju inte sätta mig och blogga här, jag kan inte börja göra situps mitt på köksgolvet, inte springa och småäta i andras kylskåp och inte slänga i en maskin tvätt. Möjligen kan jag gå ett varv runt huset och ta några friska djupa andetag och möjligen kan jag proppa munnen full med halstabletter och tuggummin (men med viss risk för att det skär sig mot det alkoholfria vinet). Finns det någon som har några fler bra tips vore jag tacksam....

MVH / JPEG

Kommentarer

Ta med att nicorette

Ta med att nicorette tuggummi, vad som helst men rök inte. // Ha en trevlig fest Lotta

Åh vad jag känner igen mig

Åh vad jag känner igen mig : ) ... på många fester är ju rökningen det centrala liksom, typ, alla intressanta ämnen avhandlas i rökrutan .. ; ) men förmodligen inte denna fest eftersom du är den ende rökaren - eller FÖREDETTA : ) och bra att du kommer vara nykter, det måste ju verkligen underlätta, i alla fall är det så för mig, att tar jag ett glas, blir jag sugen på cig och omdömet..ja det är som bortblåst.. hmm, jag tror du fixar denna fest galant utan att röka!, Helt övertygad! Dessutom kommer ingen bjuda dig - eftersom ingen röker - så slipper du falla för frestelsen! Jag tror också att det är bra att ha en klar inställning för sig, något i stil med att man intalar sig från början att man inte ska röka- varför skulle man?? och att man verkligen inte röker längre!
Kram, ha en trevlig kväll!! /Poe

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se