Nikotinplåster funkar för mig

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Många tycker att hjälpmedel bara förlänger lidandet. Men har man prövat utan hjälpmedel förrut och trodde då att jag höll på att dö tills jag kom till doktorn som då talade om att det är abstinensbesvär pga mitt rökstopp "pinsamt" Då gör det inte så mycket att det kanske tar lite längre tid men att det då kanske är större chans att lyckas. När jag sist höll upp i ett halvår använde jag nikotintuggumi den första månaden. Drömde att jag rökte, var deppig, tyckte det luktade såå gott när jag gick bakom någon som rökte. Och den gången gick det inte. Denna gång finns det en annan motivation. För det första är jag otroligt bestämd att lyckas sen har jag från dag 1 använt nikotinplåster 21 mg. Nikotinplåstret tar bort suget men inte mina vanor. Men......har inte haft en enda "dålig ovana" denna gång, telefonen ringer, tar en cigg eller kaffelukt=cigg eller när man handlat färdigt tänder man ciggen så fort man lämnat affären Livet är pest, nu kan man ju inte fika hos kompisen längre, hon röker men inte jag. Ja och massor av andra vanor mm. Detta har varit mitt allra största problem tidigare men inte nu. Jag hoppas och tror att det beror på att jag är så bestämd denna gång. Mitt första lilla sug fick jag idag. Bytte på morgonen till 14 mg plåstret och har varit lite yr och kännt ett litet sug. Men det går ju över snart igen. När kroppen vänjt sig med "bara" 14 mg gift i sig. Alla har olika orsaker till att vilja sluta, en del med super karaktär och en del med urdålig (som jag) för mig fick jag ett riktigt slag i ansiktet när min mamma råkade illa ut en andra gång pga hennes rökning. Det var droppen för mig!! Oavsett hur man väljer att sluta är det ju slutresultatet det som räknas. En klapp i ryggen till oss alla!!

Kommentarer

nettis Håller med ,var och

nettis
Håller med ,var och en vet bäst hur dem vill sluta,vissa med hjälpmedel vissa utan.
Det viktiga är att kunna bryta den farligaste vanan som rökning ju är,sen får man jobba bort den andra saken när man är mogen.
Jag har siktiet intällt på att slipa röka för gott,sen får vi se hur länge jag tuggar,men det gör inget om jag sitter fast i dem länge det är inget emot dem 30 år jag suttit fast vid ciggarna.Usch ........
kanonbra kämpat av dig,det här kommer du att fixa.

Helt rätt, använd den

Helt rätt, använd den metod som funkar för dej! Som du skriver, det viktigaste är slutresultatet. Det är som när jag gick datakurs för några år sedan. Vi skulle göra ett slutprov och jag hade svarat rätt men fick fel vid rättningen. Jag hade inte använt den metod som stod i kursboken! Men jag hade kommit fram till samma resultat, bara en annan väg. Så fortsätt med den metod som passar dej. Det här beroendet som sitter i huvudet med alla vanor och invanda beteenden får man beta av steg för steg.
Kämpa på och går nå't annat när suget kommer - drick vatten, funkar bra för mej.
Lena

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se