Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Mår illa

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Äter Champix, mår illa som sjutton men det gör att jag ofrivilligt inte röker mina vanliga 20 cig om da'n....Imorgon smäller det, jag lägger av! Som uppgift idag har jag att städa undan allt som har med rökning att göra. Känns rätt OK faktiskt. Men jag vet också att den farliga tiden för mej kommer om ett tag, när jag börjar känna mig säker. Då är jag ju rökfri och kan mycket väl röka en cig, bara för att prova och känna hur gott eller illa det smakar. Så jag är inte speciellt orolig för morgondagen, utan för vad som kommer längre fram. Men jag känner mej mer säker nu än jag gjort förut när jag försökt sluta, så det vore väl själva den om det inte skulle gå denna gång! Jag har massor med argument - kärlförträngningar, svårt att gå, risk för amputation, tandlossning, ögonsjukdom osv, osv...När jag räknar upp det ser jag hur vansinnigt det är.

Kommentarer

Hej Lena! Ville bara önska

Hej Lena!
Ville bara önska dig lycka till!!

Jag ska sluta den 15/1 - min födelsedag :) Har du bestämt när du ska fimpa?

Kom igen, Lena

Tror det är viktigt att vara medveten om "det rena helvetet". För just ett sådant uppstår. Motiv att sluta finns det gott om. Det borde ju faktiskt räcka ganska långt att just de motiven är fler än att fortsätta med skiten. Någon sa: Man måste ha kaoset i sitt hjärta för att kunna föda en dansande stjärna. Stort lycka till! Du fixar det!

Idag!

Hej Tessie!
Tack för lyckönskningen! Jag röker inte idag, men 23.50 igår kväll satt jag inlindad i filtar ute på altanen i snöstorm och rökte den sista cigarretten....så sjukt! Sedan slängde jag askkoppen och dränkte de sista cigaretterna. Jag litar inte på att jag kan låta bli om det finns en cigarrett i närheten....Men än så länge idag känns det OK. Har laddat upp med frukt, vatten, minttabletter och en vårblomma på skrivbordet.

Tack för uppmuntran!

Det där med stjärnan gillade jag, det var en fin beskrivning. Känns helt OK än så länge idag, hoppas det fortsätter. Att logga in här är ett knep jag kommer att använda istället för att gå ut och röka. Kul att få respons från andra som vet vad det handlar om. Det är så lätt att känna sig som en dålig, karaktärslös individ som inte kan ta sig i kragen.

Bra gjort!

Åh nu känner jag mig riktigt peppad! Låter som jättebra idé - det du gjorde... Dränka de sista ciggen!! Det ska jag oxå göra. Blir som en liten cermoni där jag vinner över mina fiender :) Det ser jag fram emot!

Ska du använda några nikotinpreparat?

Ha en trevlig och rökfri helg!!

Såg att du använder Champix...

Då kan man kanske inte använda nikotinpreperat...

Nikotin

Hej igen!
Nä jag struntar i nikotinpreparat. Har läst Allen Carrs bok och han beskriver det på ett bra sätt. Nikotin-abstinensen är så marginell - hur skulle vi annars klara av att sova en hel natt utan att röka? Det sägs att den lilla abstinens man får går över på 3 dagar. Jag har bestämt mig för att tro på det och hoppas det är sant. Mitt rökbegär sitter i huvudet och det tar väl antagligen längre tid att ändra på....Och nu har det gått en timme till utan cig, skönt!

Lycka till!

Hoppas det funkar bra imorgon, ta det lugnt, andas, drick mycket vatten, gå runt huset. Alla trix är tillåtna!
För mej är det återigen lugnt trots att jag rökte en cig i torsdags. Men det är ingen katastrof, på'n igen!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se