Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

14 rökfria dagar!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej på er alla därute!
Idag har jag som ni ser haft två veckor utan cigg. jiiippiiiiii! Det har gått ganska bra att motstå giftpinnarna, men jag känner mig så deppeig. Jag kan inte känna mig tillfreds med någonting. Helt apatisk till allting, känns som om jag lever i en bubbla där allt och alla är tråkiga. JObbigt som f*n. Jag kan inte ta mig för att göra något, mitt hem har förfallit de senaste dagarns. Ursh, känner mig så nere och deppig nu.
Det enda som riktigt hjälper och får mig på bättre humör en stund är en riktigt lång promenad. Men jag vet iallafall att jag inte är onormal jag har läst om så många som har känt/känner så här när de slutat. Sorg och saknad efter cigg, känner mig ensam..... sen får ju inte hjärnan sitt dopamin längre.... Undra ja hur länge det dröjer innan man blir "normal". Visst jag ska isäga att det är bättre nu än de första dagarna, man får väl tänka så DET BLIR BÄTTRE!!!! Jag vill verkligen inte röka något mer alls! Kämpa på alla ni därute, nu fortsätter vi att dissa giftpinnarna!

Kommentarer

Hej Sanox - Jag kämpar med

Hej Sanox - Jag kämpar med dig! och hejar på dig!

Heja Sanox friskt humör!
Livet utan cigg i längden susen gör!
Belöna dig med nåt,
nåt nyttigt och gott
eller nåt skönt eller glatt
du kan behöva ett skratt!.

Go , go, go! Kramisar

Hej där medkämpe!!!! Ja -

Hej där medkämpe!!!!
Ja - det är som du säger, dopamin-bortfallet påverkar dig litegrann - det är ju åxå därför du mår bättre när du varit ute o gått - eftersom att endorifiner (däribland dopamin) släpps lös i kroppen under/efter träning!
Jag brukar tänka på vad Allen Carr skriver i sin bok Äntligen icke rökare.
Han skriver att man inte ska "glorifiera" ciggen o längta efter den där cigaretten man Aldrig mer kommer röka för då ser man ju till att hjärnan "längtar" efter den.
Ist ska man vara glad att man är rökfri och känna lättnad över att man aldrig mer behöver stå ute o frysa tillsammans med andra nikotinister och att man är fri från giftet.
Jag vet inte om detta hjälper dig att tänka på - det hjälper iaf mig!
Sen använder jag mig inte av ngr nikotinläkemedel och det har hjälpt mig åxå. Nikotinet är liksom ute ur systemet och påverkar mig inte längre - då får ja det inte i kroppen så att det kan säga: du vill ha mer, du vill ha mer... :-)
14 dagar är jääääkligt bra! Jag är på dag 10 och längtar till dag 14 :-D
Jag tror att det hela kommer kännas lättare snart! O kom ihåg: Du Vill Inte Röka!

Hej Sanox, Du är inte ensam

Hej Sanox,

Du är inte ensam om det, vi e många som sitter i samma båt och har mer eller mindre samma besvär att göra med, Jag e på min 11:e dag och hoppas bara på att de här dagarna ska passera fort o aldrig komma tillbaka. Keep going on vi e snart fria från allt det här, Det är värt att kämpa för det.
Hejar på dig, Håll ut d e snart över :D

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se