Så är mitt liv.

Igår rökte jag 3 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Jag har väl inte den bästa förutsärttningen, attt sluta röka, och tänker ibland, #är det lönt, att plåga sig så hä'r mycket, när jag snart kommer att dö, ändå. Ska kanske förklara lite. Hela mitt vakna liv, är rent ut sagt ett helvele. Jag har drabbats av 2stroke, och är totalförlamad i vänster, arrm/hand, går dåligt, och har, neurologiska ssmärtor, som riktigt "lägger mig under isen"! Har varit sjuk sedan, 98, och kommer aldrig att bli frisk. Som "grädde, på moset", har jag givetvis KOL.

Kommentarer

Ja, det ÄR värt det, vi

Ja, det ÄR värt det, vi har bara ett liv. Om det är för svårt att avstå kan du inte prova plåster, sugtabletter ellr ngt som ändå innehåller nikotin? Låter ju inte klokt att ge ett sånt råd, men det måste ändå vara bättre än att röka med tanke på din KOL. Hoppas verkligen att du klarar det!
Kämpa på o lycka till!

Drutten, dina ord fick mej

Drutten, dina ord fick mej att bli väldigt rörd och skakad. Skakad av hur svårt nikontinet kan plåga en människa och rörd över hur svårt du har det. Alla vi här på bloggen vet precis hur det känns...om man ligger på sjukhus och doktorn säger att benet måste amputeras på grund av rökningen, så ber man honom att får röka lite till innan det är dags..bara för att döva ångesten. Och när benet väl är borta kan man ju lika gärna blossa hur mycket som helst. Det är ju ändå kört. Eller hur? Den situationen du befinner dej i måste vara oerhört plågsam. Jag hoppas du tar hjälp av alla och allt som finns. Pröva Zyban eller Champix (jag blev rökfri på Zyban - har rökt som en skorsten i 27 år...röda prince). Plåster, tuggummi, piller...VAD SOM HELST...skrik ut din ångest, din smärta och be att någon tar emot den...be om hjälp. Du är inte svag, du är slav under en förfärlig drog....snälla snälla, hör av dig till bloggen igen. Vi hejjar på dej och jag skickar en massa lycka till KRAMAR!!!!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se