Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Snart

Igår rökte jag 5 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej igen
Jag vill tacka Liselott och Viktoria för ert peppande och du Liselott hade väldigt kloka ord.Så sakteliga kanske jag kan komma tillbaks, för jag känner ju nu så mycket bättre jag mådde utan ciggisar och hur illa det luktar om oss rökare.
Jag undrar hur det har gått för Gunni ,Göta, Fc och Gustis antagligen har ni lyckats för ni finns ju inte kvar här på bloggen.
Varför ska det vara så svårt att sluta, jag läste nån stans att nikotinberoende är värre än narkotika att bli av med så det är kanske inte så konstigt.

Kram till er alla och trevlig helg

Kommentarer

Kämpa på, du vet att det går

Kämpa på, du vet att det går att sluta.
Men att man aldrig mer kan ta ett enda bloss, för då är man fast igen.
Ge inte upp, du fixar det igen.
Kram

Jag lyckades hålla upp med

Jag lyckades hålla upp med nikotinet i två månader. I kroppen mådde jag förträffligt, men inte i huvudet. Blev djupt deprimerad. Nu försöker jag igen. Du har rätt i att nikotinberoende är lika svårt att ta sig ur som exempelvis heroinmissbruk. Vad jag har förstått så trycker nikotinets egenhändigt skapade belöningssystem undan hjärnans naturliga belöningssystem. Det blir försvagat. Med andar ord kan en rökare bara känna riktig lycka när hon röker... Skrämmande tanke! Hur lång tid det sedan tar för det riktiga belöningssystemet att återta makten, vet jag inte. Ska testa det nu..
Trevlig helg du också!

Lycka till i

Lycka till i massor!!!!!!!!!!!!! kram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se