Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Rökfri = Viktuppgång?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Är det någon som har några erfarenheter av viktuppgång efter man slutat röka? Jag tror jag redan gått upp minst ett kg på bara en vecka och jag känner mig konstant hungrig. Det känns inte alls kul, men jag är ändå glad att jag slutat med cigaretterna!! Är dock orolig för att gå upp en massa i vikt, för det är det sista jag behöver just nu.. Någon som har något lugnande att säga?

Kommentarer

Ersätt sötsaker med

Ersätt sötsaker med grönsaker! (eller frukt) Det funkar att tex ta en morot när man blir sugen på något :)

Ta en promenad på en halvtimme, timme varje dag.
Man bränner 200 kalorier färre när man slutar röka för att ämnesomsättningen återgår till det normala.
Så en halvtimmes rask promenad räcker för att få bort de där 200.
Så jag brukar ta en timme. Då behöver man inte få dåligt samvete för att man äter lite extra.

Det är såå skönt att röra på sig nu för tiden, man andas så mycket bättre :)

hej hej jag är inne på min

hej hej jag är inne på min tredje vecka och har brottats med samma vikt upp gång har totalt sett ökat 2,5kg nu.. jag tränar för övrigt regelbundet och promenerar 1timme utöver min vanliga träning för att hindra vikt uppgången .. Dok har det inte hjälpt värst mycket... MEN...MEN.. vetenskap är vetenskap 200kcal det är ca två ost mackor... 200kcal är en timmes rask prommenad INTE en halv.. Vi förbränner olika mycket som individer men mer än en halv timme bör du gå iallafall ..Dessutom är det mest vätska vi samlar på oss i de första veckorna som försvinner efter en månad eller två ..

det är inte farligt att gå upp två kilo... Lungcancer är farligt... ;-) fortsätt kämpa !

Tror nog överlag att alla går

Tror nog överlag att alla går upp som slutar röka.Jag har hållt i 5 1/2 månad och gått upp 8 kg (inte kul) har ändå försökt att tänka på vad jag stoppar i munnen o rör på mig. Jag är annars den som har haft svårt att gå upp i vikt, men nu rassla det på o det mesta sitter på magen. Tror att det jämnar ut sig efter ett tag, när kroppen har vant sig o blivit av med alla gifter i kroppen. Lycka till.
Bättre lite kilo för mycket än massa nikotin i kroppen.

skitsnack! Ingen går upp i

skitsnack! Ingen går upp i vikt om man inte äter mer än vad man förbrukar. Har du tittat på antalet kallorier du stoppar i dig under hela dagen? Det är inte att bara säga "jo men jag tar ett äpple istälelt för godis". Ett äpple ger dig lika många kcal som 50 g mjölkchoklad! Hur många kallorier behöver du för din ålder, längd och livsstil? 1700? 1800? 2000? Skriv nu ner allt du äter och kolla upp hur många kallorier allt har. Jag garanterar dig och alla som har gått upp i vikt att ni äter mer än ni förbrukar. Säger ni emot lurar ni er bara själva. Det är fullkomligt omöjligt att lägga på sig om man inte äter mer än man skall. Det räcker inte att bara promenera. Det räcker att du trycker i dig 300-400 kcal mer/dag så rusar vikten iväg.

Att förbränna är inte heller så genomlätt. Man måste verkligen röra på sig, dagligen, intensivt för att bli av med en smula! Det är tyvärr maten det hänger på.

En bra sajt att hålla koll på kallorier är denna: http://192.121.81.11/livsmedelsok/sok.aspx

Personligen håller jag mig borta från kolhydrater och ser till att få i mig mycket proteiner. MEN, jag styrketränar med mål att bygga. I en vanlig barnfamilj är min kost ganska orealistisk. Lycka till att välja er väg men framför allt:

TÄNK PÅ VINSTER MED ATT SLUTA RÖKA!!! Vikten är väl inte det första man ska oroa sig? Hur sexigt är det med en anorektiker med KOL???

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se