Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Rödvin minus cigaretter

Igår rökte jag inte och snusade 5 prillor.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Usch, fy fan i helvete! Men än så länge går det ju faktiskt...fast allting känns lite tommare. Något fattas på dagordningen liksom. `paus för att bita på naglarna`. Nikotin får jag ju i mig genom snuset. Det är bara vanan jag försöker bli av med nu, till att börja med. Det är svårt nog. Hoppas jag orkar att stå emot ikväll, får inte tappa allt omdöme. Känns ändå som att jag vill ha det gjort. Bli full och inte röka alltså. Gud, så löjligt att känna så här för något som faktiskt långsamt tar död på en!

Min taktik är att inte göra det till värsta grejen. Bara ta en minut i taget och tänka att; visst, jag kan röka en cigarett nu, men jag väljer att inte göra det, den här gången...

Kommentarer

Du tänker helt rätt - du

Du tänker helt rätt - du kan välja att röka om en stund, men du behöver inte. Och för varje gång skjuter du det en bit framför dig...Hoppas du fixar kvällen med rödvin och allt! Men jag förstår att du vill ha det gjort - vilket eldprov. Klarar du det klarar du resten också eller hur?
Lycka till!
Kram
Lena

När jag har slutat röka

När jag har slutat röka tidigare har jag alltid letat skäl till att gå ut på krogen... *ler* För jag visste att jag skulle bli full och röka. Såfort jag var full så släppte jag alla hämningar och rökte som en borstbindare.
Jag tycker du är Tuff som ger dig ut! Bra gjort och jag hoppas du klarar av att "lura" dig själv lite lite till... :-) Champix fungerade helt enkelt inte för mig. Jag var nog inte speciellt motiverad och jag kände inte det som om jag tappade röksuget. Men jag åt bara i två veckor, kanske tre...
Zyban går på högkostnadskortet - så det kostar lite mindre än champix, o andra sidan säger de ju att champix är bättre. Men det är ju som med andra läkemedel - man måste trappa ned för när man slutat med tabletterna så har man gjort sig av med vanan - men receptorerna finns ftf kvar. Champix "maskerar" nikotin o får receptorerna att tro att de blir tillfredställda.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se