Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Zyban

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Började äta Zyban den 29/1, rökstopp den 4/2.
Nja gick väl så där, den 4:e snodde jag 1 cigg å rökte 4 bloss.
Mådde piss, arg på mej själv bla, den 5:e hittade jag en fimp å va tvungen att försöka igen.
Men nu är jag riktigt arg å besviken på mej, eftersom min man å jag slutade samtidigt.
Men så vart det den 6:e å jag bestämde mej för att nu ska jag vara rökfri hela dagen, å det gick bra, å nu har jag vart rökfri i 3 dagar.
Och det går bara bättre för varje dag.
Biverkningar vet jag inte om jag har, min rökavvänjare säger att mina symtom ( huvudvärk, störd sömn ) lika gärna kan vara för att jag slutat med ciggen.
Min man har klarat sig jättebra.
För en gång skull tror jag själv på mitt rökstopp.
Å jag har vart med ett par gånger.
Jag har provat plåster, sugtabletter, hypnos mm.
Vill gärna höra ifrån andra som liksom jag använder Zyban.
Hur har det gått el går det för er?

Kommentarer

Jag har ätit Zyban i snart

Jag har ätit Zyban i snart tre veckor, och det funkar jättebra. Jag har inte tagit en cigg...Eller jag vet ju inte om det är tabletterna, men jag är inte röksugen i alla fall. Jag upplever en hel massa konstiga saker som alla andra, typ känslosvallningar, men jag känner inte för att ta en cigg. Kan se rökare och känna röklukt utan att få röksugsattacker. Det är säkert tabletterna. Jag har lite biverkningar i form av öronsusningar som är lite irriterande, och jag blir lite torr i munnen Lite sömnproblem har jag också, men precis som du säger, så vet man inte om det är själva abstinensen eller tabletterna. Fortsätt du med Zyban om du mår sämre än du gör. Man får ibland ta det onda med det goda...

Hej Semlan! Jag trappade ned

Hej Semlan!
Jag trappade ned min ciggarettförbrukning till 10 cigg om dagen innan jag började med tabletterna, första veckan med tabletter fick jag röka 10 om dagen men det blev bara 7-8 st. Andra veckan var 5st ok men det blev 3-4 st utom på helgen då det blev 5, jag blev röksugen men kunde bara ta ett par bloss sedan smakade det skitäckligt, varje cigg var en besvikelse.
Den 26:e slog det mej att jag bara vanerökte , jag var egentligen inte sugen, bara uttråkad, så den 28:e tvingade jag mej att röka min sista cigarett (hela på en gång) och på den vägen är det...
Mitt planerade rökstopp var egentligen den 3:e februari men det blev tidigare.
Jag har haft ett "återfall", min första lördag så tände min kompis en cigg som luktade oemotståndligt, ja tro det eller ej men jag tycker om röklukten fortfarande, tack vare zybanet så smakade det i alla fall riktigt illa att röka, så jag tvingade mej att röka hela, sedan var jag torr i munnen hela dagen och det var det inte värt...
Jag har inga biverkningar, kanske att jag sover lite oroligare, vaknar ibland på natten men kan somna på en gång igen så det är inget större problem.
Jag är röksugen lite då och då men mest i situationer där jag är van att röka, det tacklar jag med att äta lakritsal, funkar alldeles utmärkt.

Lycka till med ditt rökstopp
Kramar Lottis

Jag undrar lite , du skrev

Jag undrar lite , du skrev att du började med zyban den 29/1 och hade rökstopp den 4/2 min läkare sa att man skulle röka en vecka och ta en tablett om dagen, 150 milligram för att sedan öka dosen till två tabletter och ha ett rökstopp inplanerat efter max två veckor, jag tänker så här, vi svarar ju olika på läkemedel kan det vara så att det kanske tar lite längre tid för dej att komma upp till "fulldos" och det har gjort att du har det svårare än din man? Mitt tips är att inte spöa dej själv, utan kör på nu fortsätt med zybanet, jag är övertygad att det kommer att "kicka" in, röksugen kommer du att vara, fundera då om du verkligen är sugen eller om det bara är situations bundet.
Kram Lottis

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se