Har inte lyckats än

Igår rökte jag 25 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Inget.

Hej alla loggvänner.
Jag är hopplös med att kunna sluta verkar det som.
Förstår inte var min karaktär är,det finns en liiiten liiten nicofuling som sitter på axeln som gör att jag inte har vågat ta steget.Måste bara utrota honom på nåt sätt.
Alltså jag vill verkligen sluta,och jag bannar mig själv varje dag,eftersom jag inte hittat styrkan att stå emot.
Jag är så trött på mig själv och mina slutaförsök,dem verkar så halvhjärtade TROTS att jag bestämt mig.
Hjälp mig att komma över detta,har ni tips på hur ni jobbade första dagen,Får jag en början så tror jag att jag fixar det.
Vill också passa på att säga GRATTIS till er som är på väg,är rejält avundsjuk ska ni veta.Men jag ska ta mig dit jag med,helst idag,så jag blir otroligt glad om ni ger mig tips på saker som underlättar när den där fula vanan kommer smygande.
Ha det så bra.

Kommentarer

Har du provat att läsa

Har du provat att läsa boken Äntligen icke-rökare av Allen Carr? Den går att köpa rätt billigt i pocket, kolla hos ad.libris. Den kostar väl ungefär som en ask cig och det har vi ju alltid råd med, eller hur? Det han skriver hjälper i alla fall mej i tanken. Just det här att jag SLIPPER och jag behöver inte röka. Det är skillnad att säga så istället för att jag inte får eller inte ska...Det är ingen som förbjuder mej att röka utan det är ett val jag själv gjort och som gör mej fri. Jag säger fortfarande inte att det är superenkelt men det går. Precis som du har jag trillat ditt några gånger, men på'n igen - förr eller senare håller det! Jag måste bara lära mej att inte ge upp, inte slappna av och känna mej säker. Min första dag bestod mycket i att påminna mej själv - visst ja, jag behöver inte gå ut i regnet och röka efter kaffet eller lunchen, jag är en så'n där icke-rökare nu. Försök att bestämma ett datum när du ska lägga av, innan dess: förbered dej! Skriv en lista med alla fördelar och alla nackdelar med rökningen. Även om du säkert vet att nackdelarna överväger så är det bra att verkligen tänka igenom det här. Öppna ett bankkonto och för över pengar varje dag, så att du verkligen ser att pengarna växer.
Första dagen - ta en timme i taget, en minut om det behövs. Säg inte "jag får aldrig mer röka" utan "jag behöver inte röka, och i alla fall inte just nu". Då har du inte förnekat dej någonting utan du bara skjuter på det. Nikotinmonstret vill få dej att tro att rökningen är lösningen på alla dina problem. Och han blir såklart hysterisk när du inte ger honom nikotin som han är van vid. Men stå ut, det tar ca 3 dagar för honom att lugna ner sig. Mina återfall har inte berott på nikotinsug, så det är det minsta bekymret. Hoppas du fixar detta, och använd det bästa hjälpmedlet av alla: logga in här, det finns massor av kloka personer som stöttar, tipsar, peppar!
Kram
Lena

Detta har hjälpt mig: Andas

Detta har hjälpt mig:
Andas djupt
Dricka vatten
Blogga/läsa bloggar
Tänka på alla pengarna jag ska spara
Peppa mig själv genom att ta reda på mkt fakta om rökning (vet du om att tobaksbolagen tillsatt mer nikotin i cigg. under 2000-talet? tex)
Läst mkt
Städat
Tuggat morötter :)
Ätit starka halstabletter
Läst bloggar
Hoppas du kan få nga tips som hjälper dig..
Lycka till!!

Jag håller helt med Lena,

Jag håller helt med Lena, jag har också läst boken av Allen Carr, och jag har precis haft samma strategier. och det har fungerat. Visst är det jobbigt (det är bara att kolla in alla loggar här :-), men det är också UNDERBART. Ta en minut i taget. Tro på dej själv! Du kommer att greja det. Hitta hit till loggen varje dag, eller hela tiden...det är ett stort stöd. Var inte trött på dej själv. Det är aldrig halvhjärtat att VILJA sluta röka. Nikotin är en drog. Hur många heroinister vill ligga i rännstenen och spruta in gift i sina vener? Inte många, men dom är lika fast i sitt missbruk som vi är....nikotinet påverkar hjärnan på precis samma sätt...Du har ju redan det viktigaste. Din VILJA. Jag räknade timmar första dagarna. När klockan var 10 så sa jag att jag kunde få ta en cigg kl 11. När klockan var 11 kunde jag röka om jag ville, men bestämde mej för att vänta ytterligare en timme...och så höll det på. Det finns massor av sätt, försök att hitta något som passar DIG. Logga ofta in här och hämta energi och stöd...det kommer att gå jättebra! Krams

Jag har också läst Icke

Jag har också läst Icke rökareav Carr, å slutade inte för det.
Jag har äntligen slutat, med hjälp av Zyban.
Det är underbart, framförallt för att jag mår så bra.
Andra som börjat med Zyban tycker det sista att ciggen smakar skit, mendet tyckte inte jag, däremot skänkte den mej inte den vanliga känslan av lugnhet.
Jag har nu varit rökfri i 3 dagar.
Mina 2 första dagar va bakslag, rökte ett par bloss.
Men nu är det bra.....
Kämpa på
Kram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se