Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Snus är billigare än nikotinläkemedel och bättre än cigaretter

Igår rökte jag inte och snusade 3 prillor.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Har snusat en del idag. Överläppen är bortdomnad och koncentrationsförmågan är inte på topp direkt. Jag klarade inte ens av att sitta still på min föreläsning. Som en osalig ande. Skyller allt på min abstinens och tror verkligen att livet står och faller beroende på mina cigaretters vara eller icke vara, i min mun.

Jag bara slutade i tisdags. Helt oplanerat, har inte berättat det för någon än. Förutom min pojkvän och några kursare. Har inte följt ett enda råd som finns på alla dessa hemsidor, telefonlinjer och statliga institutioner. Det är verkligen fusk att byta ut cigaretter mot snus också! Min plan är att bara ta till prillan när suget förgör mig. Att snuset inte ska bli en ny olat. Har svårt att föreställa mig en framtid med prilla under läppen eftersom det gör så jävla ont! Rent ut sagt. Fast det var väl så jag tänkte när jag började röka också. Vi har en tendens att anpassa oss till vilken skit som helst.

Nu kom jag på varför jag slutar; vem orkar ljuga för sig själv hela livet? Det är dags att ta till sig den information som faktiskt existerar, som den tänkande, smarta och pålästa varelse jag vill vara. Tycker ändå att nikotinläkemedel bör vara billigare och finnas på recept. Subventionera, så blir det lättare för oss att rädda oss själva och inse faktum!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se