Ynklig...

Igår rökte jag 5 cigarretter.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket lite .

Som ni förstår har jag trillat dit...Röker inte bara en enstaka utan har rökt 4-5 stycken varje dag den här veckan. Varför???? Orkar inte fundera över det just nu - känner mej bara jädrigt ynklig - och skäms. Har inte skrivit här på flera dagar, innan var det minst varje dag. Jag har ändå loggat in här och läst men inte skrivit något, jag har inte fixat det där med att erkänna att jag rökt. Känns riktigt eländigt. Men idag när jag läste en massa kommentarer här så tänkte jag: jag måste ju göra det som jag vet funkar - att logga in här och be om hjälp! Och det gör jag nu, trots att jag skäms som en hund. Måste hitta min motivation igen. Just nu hjälper inga tankar på att jag kanske dör i hjärtinfarkt, får amputera tår, får KOL, luktar ill, osv osv. Måste försöka vända tankarna i huvudet, mot det rökfria igen. Just nu känns det som att det inte spelar någon roll vad jag gör. Inget har hänt så jag har inget att skylla på heller, bara mitt eget beteende.
Det är i alla fall kul att hitta så många nya här, ni är jättevälkomna!
Kram
Lena

Kommentarer

Hej vad glad jag blir att du

Hej vad glad jag blir att du här är igen... Saknat dig !!! Det sista du ska göra är att skämmas här för oss, vi sitter alla i samma båt och det går höga vågor emellan åt, så det gäller att hålla i sig när det blåser som värst. ... så man inte trillar i sjön... : - ) Och vad du en gör så slå inte på dig själv, då blir du bara ännu mer röksugen. Du är duktig och har BARA fått en litet återfall och du kommer snart på att det är ÄCKLIGT att röka... Nu ska vi peppa dig allt vi kan ... Kramar Lotta

Om det hade varit lätt att

Om det hade varit lätt att sluta hade troligtvis ingen över 20 år rökt.
Nu är det ju så svårt att klara av det att nästan alla gör något misslyckande längs vägen.
Tror ändå, i och med att du är inne på detta forum och att du klarat ett antal dagar utan att röka, att detta innebär att du kommit rätt långt i ditt sluta-röka-beslut. Kanske inte ännu 100% men rätt nära.
Det är gott så. Snart är du uppe i 100 % och då fixar du det.
Lycka till // Mike

Hej du vännen! Att du har

Hej du vännen!
Att du har loggat tillbaka är väl ett steg i rätt riktning? Var inte för hård mot dig själv, att sluta är väl ungefär som att lära sig att cykla.. Du kanske trillade igen men det kommer att gå bra nästa gång :)
Tror på dig, kram.

Du är inte ynklig, och

Du är inte ynklig, och skämmas ska du INTE göra.... Det är "bara" att samla ihop motivationen och försöka en gång till. Hälsningar från en som haft en förfärlig dag, men som är glad att den här loggen finns, där det finns så mycket stöd och hjälp att hämta.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se