Vadå vinster?

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Dag 18....Å va får jag för att jag slutar röka. Va? Har fått konstiga utslag, har ont i tänder och tandkött, ont i nacken och min hy i ansiktet är röd och fnasig. Måste smörja hela tiden. Jag har gått upp 1 kg på två dagar. Har tränat fem dagar i veckan i två månader och låter bli socker och försöker undvika kolhydrater. Minimalt med alkohol...och så går jag UPP i vikt? Fick inte igen kjolen i morse...vad ger ni mej för den va? Jag vill inte bli feeet, och jag vill inte må så här. Jag ger upp. Jag orkar inte...jag har svårt att sova, det susar i öronen och jag vill bara grina hela tiden. Känner för att svepa en flaska rött ihop med minst en påse chips och massor av cig...och gärna en hel chokladkaka också. Det är så mycket ARBETE och ANSTRÄNGNING...måste mota nikotinmonstret, stå emot sockersuget, lura hungerskänslorna och en allmän känsla av hopplöshet. Jag vill inte mer...ska snart på ett möte och nu sitter jag här med mascara utsmetat i ansiktet. Jag kan inte göra mer för mej själv än vad jag redan gör, och så får jag INGENTING tillbaka. Förbannade kropp! Förbaskade hjärna! Varför funkar det inte? Snälla kropp och själ, ge mej någon belöning, tala om att det är bra det jag gör, ett litet tecken bara så skulle jag bli glad, straffa mej inte mer, jag gör vad jag kan...Tänk om detta inte går över? Hjälp...finns det någon...därute?...suck.

Kommentarer

1. Har du tränat 5 ggr / w

1. Har du tränat 5 ggr / w i 2 månader är det garanterat muskelmassa du lagt på dig. Kan ju aldrig vara fel.
2. Det hade varit sä ruggigt lätt att ta en cigg, få en liten lyckokick och glömma verkligheten. Verkliga känslor är jobbigare men djäklars så mycket skönare. Även de jobbiga .Man känner på något sätt att man lever. "Es fleres veluptas" = Det är viss njutning att gråta.
3. Belöningen kommer. I form av vitare tänder, bättre hälsa, mer pengar, mer vänner (detta forum) m.m.
4. Stå emot. Bättre tider kommer GARANTERAT. Naturen brukar vara sån.
5. Hade själv en svacka efter cirka 3 veckor (många verkar ha haft det). Fick kämpa mig igenom några dagar. Men det gick och efteråt kändes det grymt mycket bättre.

Jag håller på dig jättemycket // Mike

Gifterna håller ju på att

Gifterna håller ju på att gå ut ur kroppen så mycket skit man drar i sig när man röker. Det är väl klart att det måste märkas på kroppen när skiten kommer ut, det måste ju ut någonstans. Min syster fick uslag/frasig hud när hon sluta, nu har det gått 1 månad och hon e mkt bättre. Vad gäller vikten behöver det inte kilon som du gått upp? Har du läst nånting om vad som händer med kroppen när du slutar? Inte alla men en del samlar på sig vätska och blir svullna under en period, men det försvinner också efter en tid. Det går över.
Ämnesomsättningen måste ställas om och de e inte gjort på en dag. DET BLIR BÄTTRE!!! Dessutom kan de vara muskler du har fått eftersom du tränat så, muskler väger mer än fett. Håll ut nu, rid ut stormen! Fortsätt kämpa, det går över och det blir bättre! Bamse kramar / San

Jag har känt precis som

Jag har känt precis som dig, och tänderna o tandkött .... Var 2 gånger hos tandläkaren!!! Du låter som jag hade det i helgen... och det var inte roligt, men vad du en gör ta inte den där ciggen... Jag har oxså gått upp trots att jag är ute varje kväll på långa skogspromenader och pga av min onda tand har jag levt på nutriolett under nästan 2 veckor inte en godisbit inget... inte ett kilo ned utan jag kände mig gravid igår magen känns stor... ... Men NEJ vi ska inte röka och vinsterna kommer hoppas jag.... .. Nikotinterroisten är inte å leka med... å kroppen funkar bara inte ibland. Efter mitt värsta i helgen har det lagt sig lite, men skakar ibland i kroppen ännu och idag har allt gått helt fel... Började redan i morse o tappade bla. mina glasögon i golvet på jobbet så dom gick i 2 delar spillt kaffe i korridoren varje dag, på jobbet så jag har legat på alla 4 å skurat : - )) golvet.. hjärna å kropp hör liksom inte ihop ibland på något sätt, men det du känner just nu har jag oxså gått igenom och det blir bättre och just nu är mitt hanterbart men svajigt... Kämpa på och vi får belöningar av vår kropp med tiden... Kämpa kram Lotta

Usch känner med dig, dessa

Usch känner med dig, dessa dagar är INTE roliga, försök att stå emot..
Försöker att tänka på de första dagarnas kämpande när jag har en usel dag. Vet inte om det hjälper dig ngt men det kan vara ett tips..
Du kan väl försöka att sänka Zybanet till 1/dag, det äter jag pga biverkningarna yrsel bla.. Tar hellre lite mer abstinens än yrseln och sömnstörningarna. Skulle kanske fungera om man kunde leva på spa i 9v, men mitt liv är ju inte så iaf..
Kramar till dig!

gå in på

gå in på www.halsolinjen.nu/slutaroka/vikt.asp och läs lite. det kanske hjälperdig på vägen lite. kram san

Ska tillägga att om det nu

Ska tillägga att om det nu inte är så att du fått muskler ... är det ett av kroppens tillfrisknande att gå upp i vikt 1-3 kg men att man nästan alltid går ned dom igen, jag har gett mig tillåtelse att gå upp max 3 kg och se detta som ett kvitto på till frisknande. Vi fixar detta.... Gällande sockersug, tårar, känslor och hopplösthet kommer vi att besegra om några månader är vi icke rökare, med friska kroppar, gott samvete över våra kroppar att vi inte längre misshandlar den med en massa gifter, och då har vi gått ned våra 3 kg.... Så håll ut som alla säger... Och det är det enda man kan göra just nu.... Tänker på dig !!! Vet ju precis vad du går igenom och imrgon kan det vara du som "peppar"mig, har aldrig varit med om en sån här kamp med mig själv förut och just därför ska vi visa den där terroristen vem som bestämmer över just den här kroppen, han försöker hela tiden med något.... Kämpa kram Lotta

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se