Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Sömnlösa nätter......

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

finns det några här som pratar och frågar om ibland,
En del undrar hur lång tid det tar innan "sovandet och nattlivet" blir sig likt igen.... I mitt fall tog det 1 år och 4 månader.... Jag slutade röka den 13 april 2008 och har sedan dess inte sovit 6, 7 eller 8 timmar i ett sträck... i går kväll gick jag och la mig runt midnatt och fick faktiskt en smärre chock när jag vaknade 07:50 i morse... det har som sagt var inte hänt på 16 månader. Jag har min sista semesterdag i dag så det var ju ingen ko på isen att jag sov så länge. Hela dagen i dag har jag tänkt på att jag sov en hel natt.... i ett sträck.... det är inte klokt vad små saker kan glädja en om de varit borta tillräckligt länge. jag hoppas att ni andra som har sömnbesvär eller mardrömmar kommer ur det fortare än jag gjorde.
Jag ser också att det är en ny svärm av sluta rökare här nu, kul, ni kommer att ha glädje av varandra, peppning och stöttning är jätteviktigt i början när man tror att världen tillsammans med en själv ska gå under om man inte får en cigg HÄR OCH NU.
Och när ni sen som jag sitter här och läser och kollar runt fortfarande efter 16 månader så känner jag både igen mig och ändå inte på ett sätt. Vad jag vill säga är att tiden faktiskt läker alla sår. Kärleken till mr Nicco fick ett tragiskt slut och det var jobbigt att inte träffa honom mer men precis som i verkliga kärlekslivet så glömmer man så småningom även den fagraste Don Juan... det kommer nya förälskelser.... fast mindre farliga tack och lov och de är i regel ätbara.... mat har ju fått en helt annan betydelse i livet. Ge inte upp ni som kämpar dagligen och tycker att livet är pest. Det blir bättre jag lovar och en dag är det helt obegripligt att man över huvud taget KUNDE röka....Själv känner jag mig som en tvättäkta icke-rökare.
Stor kram på er alla kämpare, och näääääääääääääää vi röker verkligen inte. Laureen

Kommentarer

Jättebra inlägg. Detta

Jättebra inlägg. Detta behöver vi "gröngölingar". Skönt att du skriver att man glömmer rökningen till slut. För dt är nästan jobbigare än suget för mig, att acceptera att jag aldrig mer ska röka!

Tack igen. Kram Liselott

Det där med sömnen är så

Det där med sömnen är så individuellt. Kan variera stort i hur jag sov i början av min rökfrihetskamp men för det mesta så var det nog ganska gott. Numera, då snart året gått, kan jag med facit i hand säga att det varierat upp och ner i hur bra jag sovit. Och varje gång jag vaknat och känt mig utsövd har jag känt mig lika förvånad, inte så ofta det hänt men ibland så. Det ger sig med tiden och känns bara så djäkla skönt rent ut att slippa röka. För näääääe vi röker inte längre. Kram goa mentor. /L-L

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se