Dag 33 och lite mindre nervös

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Varje månad skall jag hålla information till hela personalen i hela koncernen och inte bara i mitt bolag. Det rör sig om mellan 100 - 150 personer beroende på tillfälle.
Innan, när jag rökte och snusade, var jag tvungen att "lugna ner mig" med en snus (ibland) och några bloss (alltid) innan jag inledde mitt anförande. Trots detta var jag grymt nervös och lättirriterad. Hjärtat galloperade och händerna var svettiga.
Efteråt, för att lite fira att det var över och att det hade gått bra (peppar,peppar så har det faktiskt alltid gjort det) ytterligare en ciggarett.

Nu i onsdags skulle jag återigen upp och snacka på scen. Otroligt nog var nervositeten nästan helt borta och hjärtat slog bara aningens mer än normalt. Vill tro att detta egentligen beror på att jag inte längre är nikotinist. Att kroppen egentligen, trots att det känns precis tvärtom, går upp i varv av nikotin och att detta förstärker nervositeten och att nu när jag inte längre är beroende så är kroppen i ett läge av mindre stress.

Får hoppas att detta håller i sig.

Snart bara 2 dygn kvar till Melodifestivalen. Köpte igår en kiwigrön tröja som jag skall ha på mig (Jag är inte tvärtom. Gillar bara kläder)

För övrigt måste jag berömma alla som varit med här ett tag och som fortsätter hänga i med att skriva, peppa och fortsätta att inte röka. Det ni gjort så här långt är så himla bra. Bättre än vad man riktigt förstår, tror jag. Ni hjälper inte bara er själv. Ni hjälper ju alla andra också.
MammaJane, Lotta, Lena, Fialill och alla ni andra, ni är mina förebilder.

Kommentarer

Känner igen mig i att

Känner igen mig i att före/efter jobbiga situationet vara tvungen att lugna ner mig med ett "bloss", det är så skönt när man kommer så långt att det är jag som bestämmer och inte cigarretterna :)
Grattis till dag 33!

Skönt att läsa om så

Skönt att läsa om så många possitiva kämpar! Härligt att vara fri, 33 dagar känns som en evighet. Hoppas att jag kommer dit en dag också, timmar blir till dagar och nu blir de 5 dagar. Lycka till!

Det är så skönt att läsa

Det är så skönt att läsa dina inlägg..det peppar mej också. Tycker också att jag på något sätt börjar bli lite lugnare...har trott att det mest har varit någon slags illusion...men det är det förmodligen inte. I går var jag på ett stort möte och skulle redogöra för hur vi planerat att driftsätta en modul i vårt ärendehanteringssytem. Vi har haft en del problem och verksamheten har varit väldigt skeptisk till om vi överhuvudtaget skulle klara av detta i tid. Min uppgift var alltså att lugna alla inblandade och försäkra dem om att vi hinner i tid och levererar med kvalité. Urk, inte lätt när man tycker att hjärnan mer eller mindre känns som en deg...men det GICK! Mitt hjärta slog betydligt lugnare än "normalt" (dvs när jag rökte) och jag var inte alls så stressad och nervös som jag brukar vara. (jag gjorde precis som du - stärkte mej med en eller två cigg innan, och firade med en eller två cigg efteråt :-))
Jag hörde min egen lugna och övertygande röst säga saker som fick alla på mötet att nicka och se nöjda ut. Helt otroligt. Det var verkligen en kick...och jag kände mej väldigt stolt över mej själv. Därför var det så extra kul att få läsa ditt inlägg, och jag är övertygad om att detta håller i sig!!!! Det måste det ju bara göra. Man kanske blir mycket bättre på att prata och tänka än vad man var när man rökte. Fast det har ju varit några miserabla arbetsveckor...men den här loggen är verkligen en oas, jag unnar mej att läsa och skriva, även på arbetstid, för det inspirerar och man vet att man inte är ensam om sina ibland märkliga upplevelser.

Den sista raden i din

Den sista raden i din kommentar fick mej att börja skriva här igen. Det har inte gått så bra för mej den sista veckan och jag skäms som 17! Har skämts så mycket att jag inte ens kunna förmå mej till att skriva här om återfallet...Tyckte att det gick så bra, att jag kunde tipsa andra - och så börjar jag röka!
Men tack för dina snälla ord, det fick mej att våga berätta!
Stor tacksam kram från
Lena
PS Jag kan bekräfta det du skriver om stress. Jag har varit mycket mer stressad och nervös dessa dagar än jag var när jag inte rökte - så det är inte alls lugnande att röka, precis tvärtom! DS

Vad härligt det låter och

Vad härligt det låter och du har kommit så långt .. Grattis ! Jag har en tuff match jag har med mig själv nu, men det vänder det vet jag ju. ... Men man skulle behöva sitta på en öde ö i några månader .... Vilken drog det här är, och när man får den vill man bara inte ha den och när man inte får den vill man bara ha den.... Sjukt !!! Lotta

Imorgon lördag smäller

Imorgon lördag smäller det....jag ska hålla utkik efter en kiwi-grön lång man...
Lena

I morgon ska vi åka hem

I morgon ska vi åka hem till några bekanta och äta gott och sedan titta på melodifestivalen. Hur impade kommer inte dom bli när jag säger: Den där killen i kiwigrön tröja har inte rökat sen 6:e januari!!
Haha!
Kämpa på !
Thomas

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se