hör upp allesammans!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra.

Hej ja vill ha lite uppmärksamhet en minut:
Här har ni en tjej som slutade röka januari 08,har gått väldigt bra för mig och ja har trivts som ickerökare.
Förra helgen...hmm ja drack,kompisen står å röker,å va tror ni ja gör,jo ja röker,ja tar ciggen å det smakar väldigt illa,men ja röker 2 cigg den kvällen. Nu i lördags,va händer...jo ja tar väl 2 cigg sammanlagt av alla blossen då me,på en fest såklart ,hmm. Oftast festar ja kanske 1 gång varannan månad,men nu när ja har semester blev det oftare.
Va ja vill berätta är att jag är väldigt medveten vad min hjärna gör mot mig nu,den försöker berömma mig att ja e superduktig och att ja kan klara att BARA feströka.... MEN tur nog e ja ju klokare än det så ja förstår att ja inte klarar av att hålla på så,så ja lovar mig själv att inte dricka nu på ett tag och verkligen inte smaka nå fler bloss...för då ere kört för mig igen. Även fast ja varit rökfri 1,5 år. Men ja är absolut inte ett dugg röksugen nu,och det viktigaste av allt är att det är ja som har kontollen över min egen vilja och kropp. Så kämpa på därute!!! //johanna

Kommentarer

Usch, visar att man aldrig

Usch, visar att man aldrig kommer att kunna släppa garden.. Eller?

(Jag är bara inne på dag 6 så jag vet inte så mycket.)

Var MYCKET försiktig! Starkt

Var MYCKET försiktig! Starkt ändå att du berättar men får nog säga att du har tur, och enbart tur om du klarar att stå emot nästa gång... Du visar att du förstår det själv genom att se att alkoholintaget ett tag framöver bör vara noll för att du ska klara det.....
Ett ord jag lärde mig, och har hållit i minnet, sades av den som tog emot mitt samtal till Sluta Röka-linjen och ordet är: "HANTERINGSMÄSSIGT". Det kan kanske låta banalt men för mig har det funkat - även när jag s.a.s. "festat". Har stått och suttit ute bland rökare /inte så kul precis men visst, det funkar - är så glad att själv slippa.
Och det märks att kläderna luktar "guääk-illa" om så bara en i närheten har rökt. Utomhusspelningar har varit värst och jag kan bara beklaga att jag själv var en luftförpestande tvåbening alltför länge. Att ha kontrollen är viktigt, att ha viljan att kämpa för att behålla kontrollen är nästan viktigare här. För Nääääää nej, nej vi röker ej.
Fortsatt lycka tilll! /L-L

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se