Lång startstäcka?

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Vad får Millis att tro att jag inte haft någon lång startstäcka? Mitt inlägg. Start stäckan har varit enorm. Men å andra sidan så tror jag på att bara lägga av. Jag klarade mig från att röka mellan 21:00 och 10:00. Det blir 13 timmar. Varför skulle man inte klara sig 13 timmar eller mer på dagen?
Det sitter bara i huvudet!

Kommentarer

Njaa... ditt förra inlägg gav

Njaa... ditt förra inlägg gav intrycket av att du slutade utan hopp om att klara det. Och då är det svårt, även om det inte är omöjligt. Jag har gjort det, då det i min process ingått att sluta gång på gång på gång på gång under 3 års tid... Andras processer är annorlunda, men för mig har varje slut varit en del av detta slut. Det har varit samma försök som aldrig getts upp. Men ändå skiljer sig denna gång till att jag klarade bygga upp hoppet under dagarna efter att jag slutat. Och det tror jag är viktigt. Vi behöver tro att vi kan för att kunna.,..

Instämmer helt i det du

Instämmer helt i det du skriver. Jag och en del med mig behöver en lång startsträcka innan rökstopp. Jag försökte i etthalvår trappa ner lite varje dag, men efter en tid rökte jag lika mycket som innan. Så för mig fungerade inte det alls. Men jag behövde en mental startsträcka.
Jag rökte för fullt tills slutarökadagen kom. Sen inget.
Men som du skriver vi är alla olika. Jag tror att vi också är olika starkt beroende, ej att förväxla med hur länge man rökt. Här på siten finns det dom som bara rökt några år och som har ett h..e att lägga av, medans en del som rökt trettio år och mer lyckas.
Nu slutade jag med hjälp av Champix så jag tror ju att det är mest tack vare dom som jag lyckats. Hurra för dom tabletterna! Använder du något hjälpmedel?

Nej jag använder ingenting.

Nej jag använder ingenting. Jag erkänner att jag är drogberoende och att drogen jag tar är lömsk men att den inte har samma starka abstinens symtom som tillexempel heroin eller kokain. Ser inte mig själv som ett offer. Jag menar att jag inte försakar något när jag avstår att röka. Har du läst samma bok som jag månne?
Han som skrivit den heter Carr i efternamn. För namnet och titeln på boken kommer jag inte ihåg i skrivandets stund.

Allen Carr har skrivit boken

Allen Carr har skrivit boken Äntligen ickerökare och jo, jag har läst den (fast det kanske var Millis du frågade... Tyvärr passade herr Carrs filosofi inte riktigt mig även om jag fått mycket gott och riktigt ut av att läsa. Många saker bär jag med mig som goda sanningar nu. Som skillnaden mellan att vara ickerökare och fd. rökare. En fd rökare röker inte för att den avstår, en ickerökare röker inte för att den helt enkelt inte röker... Fast för mig är det en process där målet är att bli ickerökare men under processen är jag en fd rökare. Fortfarande är det så att jag inte röker för att jag väljer att låta bli

Jag har inte egentligen förlorat något genom att sluta röka. Jag håller med om att jag bara gör vinster. På sikt. För just nu - eller i alla fall just då när jag precis slutat - kändes det ju som en förlust och det var en känsla jag tog på allvar. Som jag valde att stirra i ögonen och känna igen även om jag visste att känslan var fel (min logg innehåller en massa av dessa filosofiska diskussioner om skillnaden mellan att veta, välja och känna. Jag väljer att på sikt känna att jag enbart vunnit på detta, jag vet det trots att jag just nu (eller just då då eftersom jag mår bra denna vecka) bara sörjer och gråter. Typ...

Jag har läst Allen Carrs bok.

Jag har läst Allen Carrs bok. Håller med om det mesta han skriver förutom detta att abstinens är inbillning. Det är det inte, det vet vi ju alla. Även jag som åt Champix hade abstinens, dock svagare och mindre intensivt än andra. Men läs boken som jag gjorde, ta till dig dom gottaste bitarna, strunta i dom andra.
Den här gången tror jag att du verkligen satsat ALLT, du verkar mycket motiverad. Det här kommer du att klara men med en hel del möda. Håller tummarna för dig!!
Tänk vilken trevlig semester du kan få för rökpengarna!!

Allen säger inte att

Allen säger inte att abstinensen inte finns. Hans säger att den är svag och att det är hjärntvätten som är stark.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se