Loggen

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Har sett att några undrar när den här loggen började. Den smygstartade strax före jul och kom officiellt igång den 7 januari. Jag har haft mail-kontakt med administrationen av sidan och lämnat lite synpunkter på förbättringar. Då passade jag på att tala om hur bra loggen är och hur den hjälper oss. De uppskattar det och säger också att de förbättrar sidan vartefter budgeten tillåter.
Idag är det en bra dag. Rätt slö och får inte så mycket gjort, men det är helt OK. Maken är genomförkyld, själv har jag ont i en axel så det är lite sjukstuga härhemma. Men vad gör det - jag röker i alla fall inte!
Helgerna är de enklaste för mej, för andra är det svårare då har jag förstått. Min svåraste tid är när jag jobbar och speciellt torsdagar, av någon anledning. Gruvar mej lite redan, men försöker låta bli att ställa in mej på ett misslyckande då. Jag vet precis hur mina tankar går då - "det är torsdag idag, imorgon är det fredag och sedan helg, då är det enkelt för mej att inte röka, alltså är det ofarligt att ta en på torsdagen, jag fastnar inte ändå" osv osv. Jag hör själv att det är det lilla monstret som kämpar för att få näring igen men han har fortfarande en del av sin styrka kvar. Tror att jag ska ta ledigt på torsdag eftermiddag, det är mycket lättare att inte röka när jag är hemma.
Kram
Lena

Kommentarer

Hej Lena :-) Är loggen

Hej Lena :-)
Är loggen så pass ung?Det trodde inte jag...men att den är underbar det vet vi!!!!!! :-)
Har du funderat på varför det är svårast på jobbet?Kan du göra åt nåt?Förändra rutiner eller nånting?
Är det inte intressant hur hjärnan fungerar?Du VET att du kommer att få (kanske) ett problem på torsdag så NIKOTINMONSTRET försöker hitta en strategi för att få näring,att lura dig men om du är medveten om det Lena då har du redan vunnit!Du vet att "han"kommer......du vet vad du ska göra.Och det kan du eftersom du är starkare!Kanske,i början, genom att ta ledigt på torsdag och PANG han är besegrad!!!
Kämpa på!
Kram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se