Grattis till alla ettåringar!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Blev så glad när jag loggade in här (det var länge se'n) och hittade alla duktiga ettåringar - GRATTIS till er allihop! Själv har jag hoppat fram och tillbaka mellan rökare och icke-rökare. Just nu röker jag inte och hoppas det ska förbli så. Känner mej återigen övertygad om att den här gången ska det gå! Än så länge känns det lättare än det gjort de andra gångerna. Och förmodligen är det så att alla mina tidigare försök har långsamt, långsamt byggt upp mej så att jag kan klara det. Jag var en av de första här på loggen, sedan trillade jag ett antal gånger, var tillbaka, gav upp, osv osv. Ingen väg att rekommendera men jag tror att alla behöver hitta sin väg och behöver "röka färdigt". Och framför allt sluta för sin egen skull, inte för någon annans. Även om barn, djur och andra älsklingar självklart blir glada om man slutar. Nu tror och hoppas jag att detta är min rätta väg och att jag äntligen slutar. Jag gör inte så stor dramatik av det den här gången. Springer inte till spegeln en gång i kvarten för att se om hyn blivit rosig, luktar inte på alla blommor jag ser för att kolla luktsinnet. Men jag lägger undan 50 kronor om da'n och ska köpa mej något fint när vårsolen kommer.
Än en gång: jättegrattis till alla mina gamla kompisar som fortfarande håller sig rökfria, jättebra jobbat! Och alla ni nya: förr eller senare går det, även om man trillar en eller flera gånger på vägen dit.
Många kramar

Kommentarer

Grattis till ännu en

Grattis till ännu en rökfrihet, och jag tror nog att varje rökfri period tagit oss närmre den dag när vi faktiskt vågar välja att fortsätta som rökfria. Det vill säga nu ;-) När jag började sluta tror jag faktiskt inte att denna sajt fanns, vi höll till på cancerfondens peppsajt som numera inte finns. Och det är så jag ser det nu, jag började sluta då. Och jag har hållit på sedan dess. Det gjorde defintivt rökningen mindre trevlig att hela tiden vara inställd på nästa stopp, men å andra sidan var väl inte trevligt det jag ville associera rökningen med längre. Ett steg i taget, ena benet före det andra. Och till slut står jag ändå här igen, 3,5 vecka efter sista rökstopp, och väljer att fortsätta som rökfri. En dag till. Så välkommen tillbaka, trevligt att ses (igen, var KaKi i mitt tidigare liv härinne)

Men hej på dig Lena,vad glad

Men hej på dig Lena,vad glad jag blev när jag såg dig nu =)
Såklart kommer du att vara rökfri,det är jag fullständigt övertygad om!!! Och det e precis som du säger,alla här måste hitta sin egen väg,för din del innebär eller innebar det att du trillar/trillade dit några gånger men ändå har du aldrig tappat hoppet och viljan/styrkan för att ta dig upp på cykeln igen!!!!!
Du kommer att förbli rökfri!!!!!!!! Som vi andra ettaåringar!!!
Jätte kram =)
Tokfiiiiiiiiiia

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se