Såhär är det nu.

Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej Laureen och blue!
Nä pluppen mår inte bra. Jag har aldrig varit med om något likande men sedan champixen och dess slut har jag inte alls mått bra. Har för första gången i mitt liv gått igenom depression, igår första gången en ångestattack och jag gör bara det jag måste - inte mer. I fredags natt sov jag inte alls inte en sekund så klockan 5 var jag uppe och gjorde kaffe, klockan 23 på kvällen hade jag fortfarande inte sovit och var heller inte trött.,,,, Somnade och fick sova 2 timmar, var uppe vid 3 för dotter är jättesjuk!!! Hög feber, fruktansvärt ont i halsen och när hon grät kom det bara några pip. Hon fick alvedon och glass ( klockan 4... men vad gör man?) och så fick jag sova till hennes nästa attack klockan 06,30. Jag har inte sovit idag heller men pratat med läkaren så idag får jag sömntabletter så får vi se vad som händer. Jag tror att nå´t har legat sedan gammalt i mitt undermedvetna och grott och nu när jag slutade och blev deprimerad så kom liksom allt ut, ja jag vet inte vad det är, men vi får se åt vilket håll det går. Jag tillhör dom här människorna som haft förmånen att alltid må bra, alltid har kul och inget större elände har hänt mig ( vad jag vet) så jag har liksom inget att peka på ... Har hållt på mycket med självutveckling tidigare och då kunnat rensa ut gammal lort, dock inget allvarligt. Så Laureen jag har ingen som helst aning om vad som händer men det är inte kul! Jag ska få tid av läkaren för besök, men han tycker inte att jag är så deprimerad så att vi ska börja med antidepp, utan vi ska försöka ta reda om det är något annat eller vad det kan vara. Här på landet har man samma läkare jämt och i sådana här lägen väldigt skönt! Men aldrig mer ångestattack ! Fy faan vad otäckt!
Nå måste gå och pussa och dutta med min älskade lilla dotter nu. Önskar Er en riktigt god jul och ett gott nytt år! Plupp som fortfarande inte röker.... men..

Kommentarer

Jag är full av beundran att

Jag är full av beundran att du står emot nikotinmonstret trots att du mår som du gör!! För många år sedan gick jag igenom en period med depression och panikångestattacker. Det var för jävligt!! Jag sa till min läkare att jag föder hellre barn en gång i månaden än att få en panikattack om året!! Och jag hade djävulusiska förlossningar. Men jag tycker det är bra att du har kontakt med någon du har förtroende för. Sänder dig varma tankekramar // millis
ps. ska bli spännande att se om jag lyckas knäcka bokstavskoden!!

Jag kan bara önska dig en

Jag kan bara önska dig en riktigt god jul. Hoppas att allt ordnar sig för dig.

Så skönt att höra ifrån dig,

Så skönt att höra ifrån dig, blev väldigt orolig för dig efter att du skrev att du mådde så dåligt. Det var nästan jag köpten en flygbiljett uppåt landet och hyrde en släde och gav mig ut på Plupp jakt bland de snötäckta vidderna.
Ge inte upp, det är inte abstinensen efter cigg som får dig att må skit det är bara omständigheterna kring det så gått lite fel. En dag vaknar du upp och allt är bra igen.
Försök nu att ha en så bra jul det går och du... oavsett hur du går vidare så fortsätt att höra av dig.
Många, många julkramar fråm blue

Hej Plupp! Jag vill ge dig en

Hej Plupp! Jag vill ge dig en stor julkram och önska dig lycka till! Jag tycker du gör det superbra! kramizar från Liselott

Hej PLupp! Jag känner så

Hej PLupp!
Jag känner så mycket igen mig i det mesta du skriver! Jag har haft en månad av helvetiska humörsvängningar, depretioner, hjärtklappningar och gråt/ångestattacker! Igår på självaste julafton fick jag en och förstörde för mina föräldrar, syskon och pojkvän. Jag gick hem och på vägen bestämde jag mig för att köpa ett paket cigg och röka en cigarett. Jag har tänkt tanken förut men då kände jag bara "nu får det vara nog"! Jag riktigt kunde känna smaken i munnen, en längtan starkare än nånting annat, men ändå vek jag av hem istället för till macken när jag passerade den. MEN, jag hade en cigarett hemma. Jag har haft den att "låtsasröka" med ibland när det känts tufft, nu skulle jag röka den på riktigt! MEN, gjorde som jag gjort förut, tog några riktigt djupa låtsasbloss och vips så kändes det bättre...Det är konstigt hur hjärnan kan lura sig själv...Nånstans tänker jag hela tiden att om jag skulle ta en cigarett, så skulle ångesten för det vara värre än vad den är när jag mår dåligt. Jag tror det kan vara det som är avgörande för att jag inte tänt cigaretten nån gång. Men svårt är det och jag säger inte längre till folk att jag slutat, utan att jag försöker sluta, för än är inte detta helvete över. I den svåraste ångesten och depretionen är det varje gång så nära, vad som helst känns mer värt än att må så dåligt! Jag hoppas verkligen att du blir bättre snart, för jag vet hur det känns. Nånstans i oss finns en vilja och en styrka och vi måste försöka suga oss fast med allt vi har vid den för att inte trilla dit. God Jul och lycka till!
Kram Anna

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se