Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Dag 45

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Ekg bra, blodtryck bra enligt läkaren idag, mycket skönt! Han tror att min kropp är mycket stressad och vill ha motion för att lugna nerverna i kroppen, det går över säger han. FIIINT men när då, humöret är inte bra, jag är trött och vill sova och vill inte alls lyssna på mitt bankande hjärta- dessutom är det obehagligt!
Ja, det är som sagt ingen förändring men jag ger det till nyår sedan får jag väl vara kärringen mot strömmen om det inte går över och börja röka på det nya året i stället för att sluta. Jag har 0 energi 0 lust till nåt 0 kreativitet och 0 lust att fira jul. Jag som alltid älskat jul, har knappt fått ihop några julklappar.

Hoppar över Titanic ikväll och lägger mig och sover i stället så kanske det är en bättre dag imorgon.

Kommentarer

Men älskade lilla vän vad ska

Men älskade lilla vän vad ska vi göra...? Jag tycker verkligen synd om dig. jag har ju följt dig från början här. Sprudlande glad, stor positiv förvåning över champix effekterna, energisk, stolt och tjooooofff ner i gruvan.
Hur kan vi få upp dig ur hålet???? Jag tänker och tänker, är allt verkligen ciggens fel eller förtjänst (hur man nu ser det??!!) Om nu läkaren säger att du är stressad - så är det kanske inte apstinensen som stressar dig utan har du några andra lik i garderoben (du behöver inte redovisa dom här) men kanske är det en massa annan skit som måste ut i luften.....
Jag kan ju berätta en sak om mig själv. som nog är så urtypiskt kvinnor....jag gick upp 6 kilo när jag slutade röka, min man gillar inte övervikt (!), jag bestämde mig för att göra något åt det och anmälde mig till träning och kostråd, när jag startade mitt program som innebar strikt mathållning plus inget vin, varkens vitt eller rött, då tyckte MIN MAN SYND OM SIG SJÄLV!!!! Alltså inte om mig som skulle genomföra programmet utan SIG SJÄLV för att nu blev livet för honom lite tråkigare eftersom vi inte kunde gå ut och äta eller festa ihop. Då bestämde jag mig för att "det ger jag blanka tusan i" men det kräver styrka och beslutsamhet för att inte ge efter för vad den starkaste tycker.....NU är han jättestolt över sin smala fru..... och tycker att jag var jätteduktig....och vad kul att ansträngningen gav resultat... KUL ÄR ORDET. Hur är det Plupp har du någon som peppar och hejar på dig och talar om hur duktig du är, eller är det någon som bara tycker att det är jobbigt att du har förändrats.... Fine, det är inte min business, men jag försöker leta orsak till att du inte mår bra längre. du borde må superbra för du är superduktig. Du ska veta att det här är ingen piece of cake att bli rökfri, det kräver verkligen sin kvinna. och fallgroparna är många och enklaste vägen ut är att börja igen men jag vill inte att du ska röka.....på sikt kommer du att må så mycket bättre... frågan är bara hur du ska stå ut fram till dess............. Jag skickar en miljon biljoners kramar och tankar till dig (alla med positiva joner) och hoppas att du klarar ditt eldprov. Laureen

Usch vad tråkigt att höra att

Usch vad tråkigt att höra att du mår dåligt! Utan att låta för egoistisk känns det iaf lite skönt att höra att jag inte är ensam. Har gått in i en riktig depression sista veckorna, den kom som från ingenstans och verkligen maler i mig. Den påverkar min relation jättemycket oxå och har varit så nära att ta en cigg (om jag haft några) när jag mått som värst. Det är en märkig känsla som infinner sig när man mår så himla dåligt, jag tänker verkligen att en cigarett är enda lösningen på alla problem, innerst inne vet jag ju att det inte är det! All ångest som redan finns skulle ju bara förstärkas av att röka, om man tänker på ångesten för att man rökt! Ujuj, vet inte riktigt vad jag ska tamig till heller faktiskt. Slutade den 3 november och tyckte allt gick jättebra, tills någon slog av "strömbrytaren".
Har provat nikotintuggummi när det varit som värst men det hjälper inte ett dugg, jag vill ha cigaretten...Haft massa hjärtklappning, nästan så man får panikkänslor...vad ska man göra?? Hoppas du inte mår jättedåligt precis hela tiden, för mig kommer det och går för det mesta, men jobbigt är det. Kram

Hoppas att hjärtat ditt slår

Hoppas att hjärtat ditt slår normalt igen och att julefriden infinner sej hos dej!
Jag började äta johannesört förra fredagen som jag köpte på hälsokosten och de har verkligen hjälpt mej. Jag mår bättre och sover igen. Bara ett litet tips från mej till dej om det inte vänt för än än..

Massor med kramar
//Jessica

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se