Dag 44

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Det går upp och det går ner.........Har fortfarande krämpor, mitt hjärta slår (hjärtklappning)så hårt så jag känner det i t.ex benen,ryggen halsen osv och jag har metallsmak i munnen. Vaknade klockan 03.00 i förrgår natt av att hjärtat slog nåt fruktansvärt, kände efter och jag hade ingen panik, rädsla, ångest eller något sånt slutade med att jag föll väl i sömn vid halv 5... Igår var lika illa så tills luta ringde jag sjukvårdsupplysningen och dem tyckte att jag skulle komma in och göra ett ekg. Orkade bara inte att köra igång "karusellen" som blir när man har djur, barn och 12 mil in till stan. Så jag sa att jag ringer 112 om det behövs. Natten gick ok men har samma elände med hjärtat även idag, så imorgon ringer jag läkaren så vi får reda ut det här.

Skulle man inte må bättre av att sluta röka? Det känns väldigt tungt just nu, jag som inte brukar vara sjuk eller har några krämpor, får ringa läkaren titt som tätt nu. Håll i er nu, börjar det inte att vända snart kommer jag ta ett aktivt medvetet beslut att börja röka igen för såhär vill jag bara inte ha det.

Kommentarer

Fy, det låter inte alls

Fy, det låter inte alls bra!

Hoppas ditt hjärta slår normalt snart igen.
Är ju en sak om det beror på ångest eller rädsla, men när man inte vet vad det är måste vara fruktansvärt!

Med risk för att bli lynchad, jag förstår ditt val om det inte blir bättre!!!!

//Jessica

Så här kan du verkligen

Så här kan du verkligen inte ha det. Jag slutade med mina Champix ungefär när du gjorde det och sedan har min depression lättat undan för undan precis som din gjorde, men detta verkar konstigt. Har full förståelse om du beslutar att börja igen hade själv gjort det valet om inte min depression börjat försvinna.
Tag kontakt med sjukvården imorgon och kolla upp det.
kram

Hej Plupp, det är väldigt

Hej Plupp, det är väldigt sent och jag är ganska trött i hjärnan men förstår jag dig rätt om jag säger att du eventuellt ska börja röka för att bli frisk igen?????????????????????????????????????????????????
Nä jag ska nog gå och lägga mig och läsa detta i morgon igen för här märker jag att mina hjärnceller inte hänger med.....
Tråkigt med ditt hjärtkrångel, tur att du inte röker för då hade det väl varit ännu värre ;)
Skickar en bunt med hjärtekramar och håller tummarna för att du får lite kraft och ork att göra livet lite roligare och ha lite kul ett tag. Så att inte allt bara är så tråkigt och trist....
Kram Laureen

Hoppas det känns bättre och

Hoppas det känns bättre och att det vänder snart så du lyckas förbli rökfri.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se