Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Millis, Plupp & Lucky-Lucy, hjälp mig!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej, jag vänder mig speciellt till er tre som har stöttat mig så, ni ska veta vad det hjälper mig mycket. Jag har varit rökfri idag den3/12 sedan den 15/11. Det är jättelänge. I Allen Carrs bok så står det att man ska tänka efter och minnas hur det kändes när man ännu inte hade börjat röka--idag insåg jag att jag knappt inte MINNS det. Jag började röka när jag var 13, alla minnen innan dess är ljuva barndomsminnen som inte går att jämföra med mina "vuxenminnen" av idag.

Att jag ropar på just er hjälp idag är för att jag har gjort något dumt. I Allen Carrs 7 instruktioner står det helt klart att man inte ska ha några nikotinsubstitut. Det har jag följt, jag äter ju Champix också. Ändå har jag sparat en gammal nässpray från ett av mina tidigare patetiska försök--fråga mig inte hur gammal den är--och idag bara slet jag upp den och tog först ett spray i ena näsborren--det kändes som om det skulle börja brinna, näsan rinner floder--och sedan ett i det andra--halsen känns som Sahara. Nässprayen var helt oöppnad och jag har aldrig använt den förut. Hur kan detta äckliga nikotinbegör göra en människa så sjuk!?

Jag har ännu inte rökt, snälla ni, rädda mig, alla där ute. Jag är så nära att klara mig men ändå så nära att förgås. Jag gråter just nu. Tack Millis, Plupp & Lucky-Lucy för att ni är sådana stöttepelare för mig och alla andra här, om ni bara fattade hur mycket det betyder.

Kram / Suss

Kommentarer

Hej Sussilullan Du kommer

Hej Sussilullan
Du kommer att klara det här, nu är det bara ett par timmar till du ska lägga dig och sova så har du passerat 1 dygn till. Kasta den gamla sprayen, det är mitt förslag och så tar du bara en dag i taget. Sätt igång och sticka så har du något att göra med händerna, jag stickar en otroligt ful, "jag vet inte vad det ska bli" men det är också att sticka ha ha....

KÄnn efter hur skitdåligt du mår, det är också bra att veta hur det känns, gråt, skrik, gå ut och kasta stenar någonstans, jag vad som helst MEN ta ingen cigg eller nåt annat när du gjort det så sjujäkla bra så länge.
Jag tror på dig! GO GO GO

Det enda jag inte gillar med

Det enda jag inte gillar med Allen Carrs bok är hans inställning till nikotinhjälpmedel. Det var ett stort genomslag när det kom. Tro mig, jag jobbade på apotek då och sålde massor. Vi hade slutarökakurser men jag deltog aldrig eftersom jag VILLE röka. ja,ja jag hör hur dumt det låter.
Men du ska inte använda något hjälpmedel som innehåller NIKOTIN när du äter Champix.Har inte din slutarökasköterska sagt det? Champix verkar nämligen direkt på nikotinreceptorerna och belöningssystemet i skallen. Enkelt uttryckt kan man säga att C. lurar hjärnan att den har fått nikotin. Så det blir lite för mycket för Champix att klara av. Så inga nikotintuggummin eller nikotinnässpray
Lät det virrigt?? Ring din slutarökamänniska så kanske hon kan förklara bättre än jag. Lev väl //millis

Woupsiee! Aj då - jag

Woupsiee! Aj då - jag hoppas du inte fick några men - och nu ska du se att det hela kommer att ordna sig. Du är duktig och du kämpar bra! Sprayen (var väl gammal och borde nog ha lämnats tilbaka till apoteket för destruering).
Vi människor har en lustig förmåga att tro att det hjälper vår existensella problematik bara vi "petar i oss nåt" vare det nu piller, alkohol eller annat som t.ex nikotin och rätt vad det är så sitter man fast i ett beroende, beroendet som sådant kategoriseras bland en del expertis som sjukdom - alltså med lätthet kan jag hålla med dig att begäret =sjukt så det stänker. Ta inte illa upp Suss, menar detta generellt utifrån vad jag sett och erfarit.
Själv läste jag Allen Carr till sidan 80 nånting innan jag lämnade tillbaka den lånade boken och nångonstans i den vevan loggade jag in här. Tyckte att jag greppat det viktiga budskapet. Läste också broschyrerna på Slutarökalinjens sajt och ringde ett samtal till linjen. Loggen här och läsning av andras erfarenhet har gett massor.

Det där med att försöka minnas hur det kändes innan, alltså innan man började röka ska kanske inte tas så bokstavligt utan mera som ett försök att finna känslan. Det är så olika i vilken ålder som rökningsdebut sker. I ditt fall så har du tillgång till en del barndomsminnen och, var ärlig mot dig själv - jämföra trettonåring med vuxen (hur "vuxen" trettonåringen trodde sig vara), alltså då är då och nu är nu och det enda man har av då är, i mitt tycke, mera ett slags förnimmelser att gå tillbaka på.

Det bästa att mota ap-stinensen är just att spela apa, vara en går-illa, fösöka man-drilla lite som en mar-katt och grina som en babi-an hela vägen mot datorn och så logga in här, läs och skriv av dig. Reklamen på nån TV-kanal visar nu hur en nikotinspray kväver nikotinreceptorerna men i ditt fall ska du absolut inte använda annat än champix, loggen och slutarökalinjen. Och YES!!! Du kommer fixa det!
Massor av pepp och en stor kämpa-kram. /Lucky-Lucy

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se