Är det så?

Igår rökte jag 10 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Är inne och läser lite på olika loggar, och nu blir jag lite rädd.
Jag har nikotinplåster, som man ska köra med i ett antal veckor. Men efter dessa veckor, kommer jag att uppleva sömlösa nätter, nedstämdhet och allt vad folk skriver i sina loggor?

Nu är jag sjukt rök sugen, men sjukt taggad att inte ta en ciggarett. Ska ut och gå en promenad innan Bonde söker fru och oskyldigt dömd, tv kväll, ikväll :)

Blir det inte lättare med nikotinplåster? Eller ska jag också uppleva svettiga och frusna nätter pga av sluta röka vägen...?

skriv gärna till mig om era erfarenheter!

Vill ha all hjälp som finns att få :)

Kramar

Kommentarer

Använd plåster så länge

Använd plåster så länge du kan. Fråga apotekspersonalen, efter en tid går du ner i styrka. Om du tycker du har sömnproblem nu kan du försöka att inte använda 24 timmarsplåster. Då får du inget nikotintillslag på natten. Du kan också kombinera med nikotintuggummin eller suisar. Tyvärr, är det så att vad man än väljer att sluta med kommer man att uppleva obehag i någon form. Sömnproblem, ilska, oro. Men väldigt individuellt hur kraftigt. Men du kapar definitivt topparna med hjälpmedel. Lycka till!!

PS. Om det varit så att det

PS. Om det varit så att det bara tog ett par veckor att blir rökfri och abstinensfri, så skulle det nog knappast finnas några rökare. Det finns väl ingen vettig människa som frivilligt drar i sig cancerframkallande medel? Man måste vara medveten om att det tar sin tid och MÅSTE få ta sin tid. Det är ju förutom det fysiska behovet en lång, lång vana som ska brytas. Lycka till//ds

Läste att du efterlyste hur

Läste att du efterlyste hur man kommenterar loggsvar på egen logg. Du gör precis som när du kommenterar på annan logg alltså klickar på "kommentera". Det du skriver publiceras i den ordning som kommentaren kommer. Lycka till med ditt bästa beslut, sänder massor av pepp. /Lucky-Lucy

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se