Tredje dagen utan min Bästa Vän!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Herre Gud! Jag mår så himla bra, knappt så jag fattar det! Var det så här enkelt att sluta?? Som jag har bävat mig inför den dagen jag skulle sluta röka. Okej, jag kan erkänna att lördagen var en helvetes dag. Jag betedde mig som en 3åring som inte fick som hon ville. Men nu är lördagen, söndagen och snart måndagen förbi, och jag mår ärligt talat Jättebra! 8år har jag tagit en cigg när jag har varit ledsen, arg, glad, stressad, vid telefonsamtal, för att få en "rast" på jobbet mm. I lördags trodde jag, helt seriöst, att mitt förhållande med min sambo skulle gå i stöpet, att jag skulle dö för att min kropp var van med nikotinet. Jag trodde jag skulle få svettningar och humör svängningar. Men... jag dog inte, jag svettas inte floder och jag bor fortfarande med min sambo =) Efter att jag fått mina raserianfall och gråtit mig till söms i lördags så lyckades jag ändå vakna upp på söndag med ett leende på läpparna; Jag hade varit RÖKFRI en hel dag!!! Jag undvek att prata i telefonen hela helgen. Jag bakade, tog långpromenader med hundarna, åkte och hälsade på folk (ICKE rökare). När jag sen gick och la mig igår kväll kände jag mig ännu gladare. Idag har jag skrattat åt minsta lilla. Jag och min brukare var ute och gick i det härliga vädret och jag kände mig så nöjd. Det var ju nu jag brukade röka, och min brukare som rökte innan hon blev sjuk, brukade sniffa upp röken som kom från min cigarett. Hon sa även till mig ibland att röka, härliga människa =) Hur som haver. När jag gick där med henne idag, kände hur friskt det var i luften, kinderna blev rosiga, och jag luktade sådär kallt man kan lukta när man varit ute i höstvädret. Ingen röklukt, ingen dålig andedräkt. Jag kände mig fräschast i världen och det var just då jag visste att jag ALDRIG mer kommer att tända en cigarett. Visst har jag blivit sugen idag. Speciellt efter lunchen och till kaffet skulle det inte vara helt fel. Men genom att ändra mitt tanke sätt så vet jag att jag för alltid har slutat röka =) Igår när jag såg en rökare dra in ett bloss tänkte jag; Fy fan, kommer jag aldrig mer att få känna den där känslan i lungorna när man röker ute när det är kallt!
Idag, när jag såg en rökare tänkte jag; Stackars människa som måste dra in den där skiten i lungorna för att bli tillfredsställd. Själv kan jag andas kall frisk luft, som dessutom är helt gratis, och må mycket bättre än hon!

En arbetskamrat sa till mig idag; Jaså, så du har slutat röka? Varför säger du inte att du ska göra ett uppehåll istället, så slipper du höra allas kommentarer när du börjar röka igen. Då kan du säga att du ju bara gjorde ett uppehåll, så säger jag till alla!

Men herre gud! Vad har man för självkänsla och självdisciplin då? Då har hon ju redan bestämt att hon kommer börja röka igen. Kanske inte imorgon, om en vecka eller om ett år. Men hon kommer ju säkerligen börja röka igen om hon har Den inställningen!

Nej Jag har slutat röka, jag är äntligen ICKE-rökare! =)
Ville bara dela med mig av min helvetiska/härliga helg =)

Kommentarer

Grattis, det låter ju

Grattis, det låter ju superbra!
Kan dock inte låta bli att vara lite "neggokärring", men var förberedd på att det kan komma svackor. Det är inte alltid det är jobbigt eller värst i början.....
Fortsatt LYCKA TILL!!

Vilket härligt positivt

Vilket härligt positivt inlägg!! Jag log när jag läste. Just detta att du gör inte ett uppehåll utan nu har du slutat!!! Hejadej vad du är bra!!!

Grattis till 3:e dagen!

Grattis till 3:e dagen!

Tredje dagen efter låsbytet

Tredje dagen efter låsbytet - smaka på den istället för "utan bästa vän" det ena signalerar beslutsamhet medan det andra känns liiiite, hm, som ett slags längtan efter.... Menar nu inte vara elak utan bara rikta fokus - är inte neggokäring heller, fast hon du berättar om får väl en halv poäng för sin realism, kanske är hon en född misantrop.
BRA att du har slutat röka - den övertygelsen ska du hålla benhårt fast vid och skratta så tårarna rinner för det är din vinstlott. Sänder massor av pepp-tänk. /Lucky-Lucy

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se