Trååååkigt

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

39 Dagar är det så länge sen tydligen, Träffade en kompis häromdan en sån där som slutat och sen kan ta nån cigg då och då utan att det blir ett problem, såå avis vet att jag aldrig skulle kunna vara en sån... en feströkare det är ju det man vill vara ju... Ha en trevlig kväll alla.

Kommentarer

ahh kom igen nu Daniel och

ahh kom igen nu Daniel och erkänn att du hade tråkiga dagar även som rökare......
och feströkare skulle jag absolut inte vilja vara, jag tycker att det räcker med att festa nuförtiden, den cementkepsen och hesheten som kommer efter man dragit i sig 2 pack en lördagkväll kan jag definitivt vara utan. Ha en bra rökfri vecka!! Du är duktig som inte röker kom ihåg det!! Kram Laureen

Jag har lite svårt att tro

Jag har lite svårt att tro på din kompis att han kan feströka. Har han nyligen slutat röka, eller hur ofta festar han? Jag har fått lära mig att en som aldrig har varit vanerökare kan feströka några gånger per år för dom har inte utvecklat några nikotinreceptorer. En vanerökare som slutat röka har slumrande nikotinreceptorer som vaknar upp pigga och alerta och vill ha mer och mer om man tar bara ett bloss, kan väl testa.
Förut drömde jag också om att kunna feströka. Men nu har jag varit utan nikotin så länge så även om jag visste att jag skulle klara att feströka skulle jag inte göra det. Önskar dig lycka till//millis

Håller med både Millis och

Håller med både Millis och Laureen!

Finns faktiskt en liten del

Finns faktiskt en liten del ( kommer ej ihåg %) som aldrig utvecklar beroende mot nikotin, och ja det har gjorts forskning inget jag hittar på;). Har även en kusin som tjuvröker för sin sambo, förstår visserligen inte att hon inte känner nåt men jeje inte det som var saken utan han har heller inga problem att sluta som på semestern exempelvis rökte han inte på 4 veckor utan abstinens, och han har rökt i många år innan han började tjuvröka så ingen nybörjare.

Nu tror jag vad du säger om

Nu tror jag vad du säger om din kompis. Det finns några enstaka personer inom alla beorendebetéenden som klarar detta. Men det nog bättre att tro att man tillhör majoriteten, dvs inte testar. Peppkramar

Ja jag vet deffinitivt viken

Ja jag vet deffinitivt viken kategori jag tillhör, så för min del är det slut för gott! Lovar att jag inte ska testa ens och hoppas att det är som ni säger att man inte vill röka ens på fest till slut.

Läste i din blogg om dom

Läste i din blogg om dom som kan feströka.Min dotters svärmor är en som varit rökare och nu endast "feströker".Hon har inte råd att röka,efter det hon köpte en ny lägenhet,på våra familjefester kan hon röka en cig.(Cirka 5 gånger om året).Hon festar inte fler gånger per år,det vet jag bestämt.Hon röker den där enda och sen inga fler.Jag beundrar henne för hennes målmedvetenhet.
Det finns sådana människor,men de är få.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se